Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zuid-Afrikaanse Star Ruby exportraming opnieuw naar beneden bijgesteld

De Citrus Growers' Association of Southern Africa's (CGA) Grapefruit Variety Focus Group kondigde een verdere neerwaartse bijstelling aan van de exportramingen voor het seizoen 2024. De feedback van de vertegenwoordigers van de regionale telers heeft de trends van het seizoen in de verpakkings- en verzendingsgegevens bevestigd, waardoor een verdere aanpassing van de voorspelde exportcijfers nodig is.

Rode grapefruit: De totale export wordt geraamd op 11.430.600 kartons van 17 kg. Dit is een daling van 15% ten opzichte van de oorspronkelijke raming aan het begin van het seizoen (13.475.600) en een daling van 9% ten opzichte van het herziene totaal dat in mei werd geraamd (12.572.030).

Witte grapefruit: De totale export wordt geraamd op 512.810 kartons van 17 kg. Dit is een lichte stijging van 0,4% ten opzichte van de raming van mei, maar nog steeds een daling van 8% ten opzichte van de oorspronkelijke raming aan het begin van het seizoen (557.460).

PP Fruit (citrus dat wordt geƫxporteerd voor verwerking): De totale export wordt geraamd op 1.191.900 kartons van 17 kg. Een stijging van 12% ten opzichte van de raming van mei en een stijging van 55% ten opzichte van het begin van het seizoen (767.080).

Het seizoen 2024 is in veel opzichten uniek gebleken. De belangrijkste factoren die tot de herzieningen hebben geleid, zijn kleinere vruchten als gevolg van droger en warmer weer en goede lokale verwerkingsprijzen.

Barry Landman, voorzitter van de Grapefruit Variety Focus Group: "Het grapefruitseizoen gaat richting een vroeg einde. De volumes nemen snel af. Het grootste deel van de export van grapefruit is deze week al verpakt."

Voor meer informatie:
Justin Chadwick
Citrus Growers Association
[email protected]

Publicatiedatum: