Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gert Kema ontvangt KNPV-prijs 2024 voor onderzoek naar duurzame gewasbescherming

Onderzoeker Gert Kema heeft de KNPV-prijs 2024 van de Koninklijke Nederlandse Plantenziektekundige Vereniging (KNPV) ontvangen. De prijs wordt toegekend aan een persoon die een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van weerbare teelten.

Kema wordt door de jury geprezen om zijn visie, passie en ondernemingsgeest, en voor het zichtbaar maken van zijn internationale onderzoeksprojecten via interviews in de media en wetenschappelijke publicaties. Gedurende zijn lange carrière heeft Gert Kema zich op uitzonderlijke wijze ingezet voor wetenschappelijk onderzoek en onderwijs in de gewasbescherming, concludeert de jury. Zijn werk omvat onder andere onderzoek naar Septoria-bladvlekkenziekte in granen en teeltbedreigende schimmelziekten in bananen. Dat laatste leidde tot nieuwe Nederlandse bedrijven voor bananenveredeling. Sinds 2018 leidt Kema de vakgroep Fytopathologie van Wageningen University & Research en heeft hij vele studenten en promovendi begeleid.

"Met de toekenning van de KNPV-prijs 2024 wil de jury een kroon zetten op Kema's lange en vruchtbare carrière in de fytopathologie in het bijzonder en de gewasbescherming in het algemeen," staat te lezen in het juryrapport. Kema zelf is blij verrast: "Ik zag mezelf niet als prijswinnaar en had dit totaal niet verwacht. Het is een hele eer!"

De uitreiking vond plaats aan het einde van de KNPV-bijeenkomst op 30 mei met het thema 'Klimaatverandering en Plantenziekten', waar experts spraken over de impact van klimaatverandering op plantgezondheid in Nederland.

Bron: WUR

Publicatiedatum: