Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Afscheid Peter d'Angremond als directeur Fairtrade Nederland

Op 31 december van dit jaar stopt Peter d'Angremond als directeur bestuurder bij Fairtrade Nederland. d'Angremond leidt vanaf 2009 met succes de Nederlandse organisatie achter het keurmerk dat zich hard maakt voor een hoger inkomen, betere werkomstandigheden en milieuvriendelijke landbouw voor boeren en werknemers in Afrika, Azië en Latijns-Amerika.

Vanaf 2009 groeide de verkopen van Fairtrade gecertificeerde producten van € 87 miljoen naar meer dan een half miljard euro per jaar in 2024 en verstevigde de positie van het keurmerk in termen van bekendheid en vertrouwen. De eerste helft van 2025 blijft d'Angremond als adviseur verbonden aan Fairtrade Nederland om zeker te zijn van een naadloze overdracht naar zijn opvolger die naar verwachting op 1 januari zal starten.

Peter d'Angremond

Peter d'Angremond: "De afgelopen 15 jaar heb ik Fairtrade (voorheen Stichting Max Havelaar) enorm zien groeien. In professionaliteit en in omvang. De belangrijkste groei zit natuurlijk in de impact die Fairtrade maakt. Tijdens de producentenreizen die ik heb gemaakt, heb ik met eigen ogen die impactgroei gezien. Boerencoöperaties zijn professioneler geworden. Ze bouwen hun eigen fabrieken en hebben geïnvesteerd in hun gemeenschappen door in onderwijs en gezondheidszorg te voorzien en in het klimaat door het gebruik van milieuvriendelijke productietechnieken. Ik heb met passie en enorm veel plezier samen met het Fairtrade Nederland team en alle partners aan deze resultaten gewerkt en kijk straks terug op misschien wel de mooiste periode in mijn werkende leven. Het is mijn voortdurende ambitie om impact te blijven creëren, waarbij ik mijn kennis en ervaring als commissaris en adviseur toepas in het eerlijker en duurzamer maken van toeleveringsketens."

Martijn van Dam (voorzitter Raad van Toezicht): "De Raad van Toezicht van Fairtrade Nederland is Peter dankbaar en erkentelijk voor wat hij, in al die jaren dat hij leidinggaf aan Fairtrade Nederland, heeft opgebouwd. Fairtrade is één van de meest bekende en vertrouwde keurmerken in Nederland en maakt nog altijd jaar op jaar een mooie groei door. Daarmee realiseren we elk jaar meer impact voor boeren en werknemers in landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Peter heeft gezorgd voor een robuuste strategie, goede resultaten en bovenal een bevlogen en betrokken team. De Raad van Toezicht wenst hem het allerbeste voor de toekomst en vertrouwt erop dat Peter zich zal blijven inzetten voor eerlijkere handel en een eerlijkere wereld."

Fairtrade Nederland is inmiddels op zoek naar een geschikte opvolger die het succes van Fairtrade verder kan uitbouwen. De organisatie heeft bureau Ebbinge aangetrokken om te ondersteunen bij de werving & selectie.

Voor meer informatie:
Fairtrade Nederland
Arthur van Schendelstraat 550
3511 MH Utrecht
030 2337070
[email protected]
www.fairtradenederland.n

Publicatiedatum: