Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Peru serie - deel 20

"Geen tekorten bij late mandarijnenrassen"

De sterk exportgerichte Peruaanse groente- en fruitsector steunt niet alleen op teelt- en exportbedrijven, maar ook op pakstations die een constante aanvoer van gesorteerd en verpakt product kunnen garanderen, zoals Agrihusac, een verpakker gevestigd in Huaral, die al 30 jaar exporteurs van fruit bedient."Ongeveer 60% van de volumes in ons pakstation betreft mandarijnen, 35% avocado's en de rest zijn mango's, granaatappelen, blauwe bessen en dragonfruit", zegt Belisario A. Chian Vásquez, directeur van Agroindustrias Huaral S.A.C. "We verwerken het fruit dat ons wordt gebracht door exportbedrijven. Het hoogseizoen is in juli en augustus. Op dit moment verpakken we Satsuma's en andere vroege variëteiten, waarvan de oogst dit jaar met circa 40% is teruggevallen vanwege problemen met de bloei en de vruchtzetting als gevolg van hoge temperaturen door El Niño. Van de late mandarijnenrassen zullen echter de gebruikelijke volumes worden binnengehaald. Het is werkelijk de eerste keer in decennia dat het opbrengstverlies zo uitgesproken is, maar het is natuurlijk mogelijk dat we in de toekomst vaker met zulke warme periodes te maken zullen krijgen."


"Toch hebben noch de kleur noch de maatsortering van de Satsuma mandarijnen last gehad van het warme weer. En hoewel Tango mandarijnen steeds populairder lijken te worden bij telers in het easy peelersegment, verwerken we op het einde van het seizoen nog steeds enkele rassen met pit, zoals de Malvasia mandarijn, die over het algemeen bestemd is voor de Russische markt. Mandarijnen die niet voldoen aan de kwaliteitseisen van de internationale markt, ongeveer 40% van het citrus dat het pakstation binnenkomt, worden op de binnenlandse markt afgezet."


Agrihusac vult jaarlijks ongeveer 2.800 containers van 20 ton. Om zoveel mogelijk werknemers het hele jaar door aan het werk te houden, streeft de verpakker naar diversificatie van het productaanbod. Tijdens het hoogseizoen heeft het bedrijf ongeveer 600 mensen in dienst. "De grootste uitdaging is echter om voldoende arbeidskrachten te vinden, omdat in het hoogseizoen veel teeltbedrijven met elkaar concurreren om werknemers in te huren. Daarom blijven we ook inzetten op het automatiseren van de processen", besluit de directeur.Voor meer informatie:
Belisario A. Chian Vásquez (directeur)

Agrihusac (Agroindustrias Huaral S.A.C.)
Av. Victoria km. 5.0
Ex Hacienda Retes
Huaral – Peru
Mobiel: +511 977 387 137
[email protected]

Publicatiedatum: