Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rusland bleef primaire markt

Turkse citrusexport in de lift

In de eerste vier maanden van 2024 steeg de export van citrus naar Turkije met 16% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, met een totaal van $475 mln, zo verklaarde de voorzitter van de Aegean Fresh Fruit and Vegetable Exporters Association. Met name de export van citrus naar Irak steeg met bijna 400%. Hayrettin Uçak benadrukte dat de citrusexport in 2023 voor het eerst de grens van $ 1 mld zal overschrijden, met als doel dit cijfer binnen het jaar op te trekken tot $ 1,3 mld.

Rusland bleef de belangrijkste markt voor Turkse citrus, met een export van 148 mln dollar, terwijl Irak volgde met 90,2 mln dollar, een stijging van 399%. Daarnaast werd de export naar Oekraïne en Polen gerapporteerd op respectievelijk $45,5 mln en $23,4 mln, terwijl Roemenië ook $22 mln aan inkomsten bijdroeg. De export van mandarijnen, die 49% van de totale citrusexport uitmaakte, bedroeg 233,5 mln dollar, met aanzienlijke zendingen naar Rusland en Irak. De uitvoer van mandarijnen naar Irak bereikte een recordhoogte en steeg van 4,3 mln dollar vorig jaar naar 32 mln dollar. Ook de export van citroenen en sinaasappelen naar Irak groeide aanzienlijk, met stijgingen van respectievelijk 181% en meer dan 1.300%.

Bron: dailysabah.com

Publicatiedatum: