Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Peruaanse mandarijnenseizoen van start met goede vooruitzichten"

"Het mandarijnenseizoen 2024 in Peru begint met goede vooruitzichten," zegt Manuel Canales, CEO en eigenaar van exportbedrijf Peru Mc Fruits. "Hoewel we de reguliere startdatum van het seizoen nog niet hebben bereikt, zien we nu al dat het fruit zich in de meeste valleien goed ontwikkelt qua kleur en vooral grootte."

Canales is naar citrusteeltbedrijven in heel Peru gereisd om persoonlijk te zien hoe de mandarijnen en andere vruchten eruit zien. "De variëteiten die we telen en verzamelen zijn Murcott en Malvasio. Dit is citrus met een dikke schil, met en zonder pit, van premiumkwaliteit in klasse I en II voor verschillende markten. De groottes in dit seizoen zien er zeer gunstig uit, met een hoge concentratie tussen de maten 1X tot 3X en lagere percentages in de maten twee en drie."

"De belangrijkste afzetmarkten voor onze citrus zijn China en de Verenigde Staten. Nieuwe markten die we als exporteur dit seizoen willen openen zijn Europa en Zuid-Amerika. Normaal gesproken vraagt de Chinese markt in eerste instantie T3 tot T1 kalibers in kleur en maten van 2X tot 3X, terwijl de Amerikaanse markt de voorkeur geeft aan T1 kleur tot full colour zonder maatbeperkingen vanaf 3X. Deze gediversifieerde vraag biedt een goede commerciële mogelijkheid om al onze kalibers te verkopen. De startprijzen op deze markten zijn $12,50 per karton en hoger."

Canales zegt dat het negatieve El Niño-weerpatroon achter de rug lijkt te zijn. "Momenteel hebben we 10 geassocieerde telers naast onze eigen teelt van 10 ha. Het citrusseizoen loopt naar verwachting van 20 mei tot de tweede week van oktober. Het El Niño-fenomeen lijkt dit jaar geen negatieve invloed te hebben gehad op de citrusteelt in Peru. Integendeel, het weer vanaf de tweede week van april is zeer gunstig, wat de kleur en grootte van het fruit ten goede komt, wat positief is voor telers en klanten. We kunnen hieruit afleiden dat El Niño geen invloed meer heeft op ons in dit seizoen. Hoewel de winter niet zo koud is geweest als andere jaren, is het genoeg geweest voor een goede start van het seizoen en onze citrusteelt. Na de mandarijnen gaan we verder met de oogst en de export van blauwe bessen, voornamelijk naar de Verenigde Staten, Canada en China."

Instabiele avocadoprijs
"Wat avocado's betreft, kent de markt veel prijsinstabiliteit en een goede vraag naar grote maten, iets waar de teelt van dit jaar niet volledig aan heeft kunnen voldoen. Een aanzienlijk aantal middelgrote en kleine maten blijft bestaan, waarbij de laatste zoals gezegd het meest voorkomt," concludeert Canales.

Voor meer informatie:
Manuel Canales
Peru Mc Fruit
Tel: +51 977 882 452
[email protected]
www.perumcfruits.com

Publicatiedatum: