Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Grotere maten grapefruit in Californië

Rapporten uit Californië wijzen erop dat het aanbod van grapefruit dit jaar mogelijk 10-20 procent lager zal zijn dan vorig jaar, hoewel het nog te vroeg is om zeker te zijn. "We ervaren deze schommelingen en terwijl het vroeger leek alsof ze om het jaar voorkwamen, voelen de laatste paar weersseizoenen anders aan. De omstandigheden zijn gewoon anders," zegt Casey Creamer, CEO van California Citrus Mutual.

Hij merkt wel op dat de zware regenval van de afgelopen jaren invloed kan hebben op de gewassen. "Vorig jaar hebben we ongekend veel regen gehad en zelfs dit jaar hebben we een aanzienlijke hoeveelheid regen gehad," zegt hij. Dit geldt ook voor Zuid-Californië, waar het grootste deel van de grapefruit wordt geteeld.

Kleinere gewassen
Er zijn tenslotte ook veranderingen te zien in andere citrusgewassen in Californië. De oogst van Navels van dit jaar was lager dan verwacht, net als citroenen en mandarijnen.

Wat de timing betreft, wordt verwacht dat de oogst eind augustus tot begin september zal eindigen. "We hebben het hele jaar door fruit beschikbaar, maar de piekmomenten vallen buiten de piekseizoenen in Texas en Florida," zegt Creamer.

Ondertussen lijkt het fruit groter te zijn dan gemiddeld en kleinere maten zijn duurder dankzij de ruime watervoorraad. "We zien dus dat er al vroeg in het seizoen veel wordt geplukt en we proberen de teelt zo te beheren dat we kunnen blijven voldoen aan de voorkeuren van de consument", zegt Creamer. "Na jaren van droogte hadden we kleinere maten en de grotere maten waren duurder, maar nu zien we het omgekeerde."

Voor meer informatie:
Abby Peltzer
California Citrus Mutual
Tel: +1 (559) 592.3790
[email protected]
https://www.cacitrusmutual.com/

Publicatiedatum: