Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Claude Sarrailh (Metro) voorgedragen als nieuwe CEO Ahold Delhaize

Ahold Delhaize maakt vandaag, 15 mei, bekend dat de Raad van Commissarissen Claude Sarrailh heeft voorgedragen als lid van de Raad van Bestuur. Claude treedt op 1 september 2024 in dienst bij het bedrijf als Executive Vice President. Na goedkeuring door de aandeelhouders zal hij op 1 oktober 2024 beginnen als lid van de Raad van Bestuur van Ahold Delhaize en CEO van Ahold Delhaize Europa & Indonesië, zo meldt het moederbedrijf van Albert Heijn.

Claude komt over van Metro AG, waar hij sinds 2022 Chief Customer and Merchandise Officer en lid van de Management Board is. Claude kwam in 2006 bij Metro, na tien jaar bij Carrefour te hebben gewerkt, en bekleedde verschillende klant-, inkoop- en uitvoerende functies in een aantal Europese bedrijven. landen. Daarnaast bracht hij drie jaar door in China als CEO van Metro China, voordat hij in 2022 toetrad tot de Metro Management Board. Claude heeft de Franse nationaliteit.

Peter Agnefjäll, voorzitter van de Raad van Commissarissen: "We zijn blij Claude te mogen verwelkomen bij Ahold Delhaize. Hij brengt een breed scala aan ervaring met zich mee in opkomende en ontwikkelde markten, evenals in groepsfuncties, waaronder retail, digitaal, groothandel en foodservice. Hij heeft een passie voor het opbouwen van commerciële en strategische capaciteiten, het ontwikkelen van mensen en het creëren van inclusieve en resultaatgerichte culturen. Claude zal een geweldige aanvulling zijn op het Executive Committee van Ahold Delhaize en het bedrijf in het algemeen."

Claude voegde hieraan toe: "Ik heb Ahold Delhaize al lang bewonderd als bedrijf, en ik ben verheugd om deel uit te maken van een team dat zich toelegt op het leveren van hoogwaardige producten en diensten aan miljoenen klanten in Europa en Indonesië. Net als Ahold Delhaize waardeer ik diversiteit in teams, en ik kijk ernaar uit om de verschillende lokale merken te leren kennen die onder de paraplu van het bedrijf vallen en om verbinding te maken met de mensen en gemeenschappen. Elk merk heeft zijn unieke sterke punten en uitdagingen, en ik wil graag meer weten over hoe deze werken opereren en wat hen succesvol maakt."

Frans Muller, CEO van Ahold Delhaize, zei: "Ik ben blij dat Claude ons bedrijf komt versterken. Hij is een doorgewinterde executive met een breed internationaal trackrecord en een passie voor retail, klantinnovatie en mensen. Hij brengt uitgebreide commerciële ervaring in de voedingsmiddelenindustrie mee en een schat aan kennis als het gaat om het leiden van teams en transformatiestrategieën. Zijn internationale achtergrond met diepgaande expertise op gebieden als sourcing, digitaal en omnichannel retailactiviteiten passen uitstekend bij Ahold Delhaize en onze geweldige lokale merken in Europa en Indonesië. Wij kijken ernaar uit hem te mogen verwelkomen."

Bron: Ahold Delhaize

Publicatiedatum: