Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kleinere grapefruitoogst in Californië

De regens in Californië zijn afgenomen en maken plaats voor mooi lenteweer. Het is dus het begin van de grapefruitoogst uit de zuidelijke teeltregio van Californië, Riverside County. Dit seizoen hebben de groeiomstandigheden geleid tot een kleinere oogst in Zuid-Californië. "Experts voorspellen een productiedaling van 35 tot 40 procent vergeleken met vorig jaar," zegt Jose Fu van Corona College Heights (CCH) Citrus. De oogst is net begonnen en grapefruit uit Zuid-Californië zal beschikbaar zijn tot september of oktober. De verwachtingen voor de kwaliteit, zowel intern als extern, zijn goed.

In de Central Valley van Californië begon de oogst al in maart en de teeltniveaus in die regio zijn ongeveer 14 procent gedaald. Dit deel van de staat begint nu met het oogsten van het populairste ras, Star Ruby. Dit is ook het belangrijkste ras in Zuid-Californië. Het vruchtvlees van dit ras heeft een dieprode kleur en het sap smaakt minder bitter, vergeleken met andere rassen.


Oogst in Riverside County

Consumptie ziet er goed uit
Vanaf juni zal Amerikaans fruit worden aangevuld met import uit verschillende landen, waaronder Zuid-Afrika. "Hoewel de consumptie van grapefruit stabiel is, is deze niet te vergelijken met bijvoorbeeld mandarijnen, die door de jaren heen hoge groeicijfers lieten zien," merkte Fu op. In feite zag de consumptie van grapefruit een dalende trend, maar de laatste jaren was er weer een kleine toename. Sinds vorig jaar is grapefruit opgenomen in het voedingsprogramma van het USDA voor scholen, voedselbanken, enz. Dit heeft geholpen bij de afzet van het fruit. Het USDA werkt momenteel ook aan het grapefruit-plan voor het komende seizoen. Ten slotte is het stabiele consumptieniveau deels ook het gevolg van de instelling van de retailers, de belangrijkste afzetmarkt voor Amerikaanse grapefruit. "Al met al ziet de grapefruitconsumptie er goed uit."

Heeft een lagere productievolume invloed op de prijsstelling? "Een verminderd aanbod zou de prijzen kunnen verhogen, maar de vraag is zeer fragiel," zei Fu. "Als gevolg daarvan is de vraag niet zo inelastisch als de vraag naar sommige andere fruitsoorten." Grapefruit voelt de concurrentie van andere fruitsoorten en een prijsstijging zou kunnen resulteren in het vervangen van grapefruit door andere vruchten.


Grapefruit in het pakstation en in de detailhandel.

Voor meer informatie:
Jose Fu
CCH Citrus
[email protected]
www.cchcitrus.com

Publicatiedatum: