Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Beieren:

"We moeten 20% meer product verplaatsen om de omzet op peil te houden"

"De huidige telersprijzen voor veel producten zijn bijzonder laag in vergelijking met vorig jaar. Dit geldt voor zowel vollegronds- als kasgroenten", zegt Jürgen Meinert, een groenteteler en groothandelaar uit Neurenberg. "We oogsten nu ongeveer vier weken komkommers en de prijzen liggen 30 procent onder het niveau van vorig jaar. De prijzen voor snackkomkommers, die we ook uit eigen teelt aanbieden, zijn echter prima en liggen ongeveer op hetzelfde niveau als vorig jaar."


Naast komkommers oogst Meinert momenteel ook de laatste prei

Als regionale groentehandelaar bevoorraadt Meinert de Beierse regio met zijn eigen wagenpark. Zijn klanten zijn voornamelijk weekmarktverkopers, supermarkten, winkeliers en de horeca. Een deel van zijn assortiment komt uit eigen teelt. "De telersprijzen in het hele assortiment zijn momenteel te laag. Dit betekent uiteindelijk dat we veel meer product moeten afzetten, naar schatting 20 procent, om de omzet op peil te houden."

Door het koude weer is de stemming in de groothandel momenteel nogal bedrukt, vervolgt Meinert. "Vanaf volgende week is het echter lenteachtig weer en verwachten we een hogere vraag vanuit de horeca en weekmarkten."

Voor meer informatie:
Jürgen Meinert
Meinert GmbH
Kraftshofer Hauptstraße 205
90427 Neurenberg, Duitsland
Tel. +49 911 30 62 00
[email protected]
www.meinert-gemuese.de

Publicatiedatum: