Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Start seizoen Red Egg, Red Egg mini en Chica-tomaten

Op de steeds groeiende Europese vraag naar hoogwaardige tomatenmerken, spelen de Nederlandse tomaten Red Egg, Red Egg Mini en Chica van The Greenery in. Deze merken zijn een onmisbaar onderdeel geworden van het assortiment van retailers en detaillisten, en AGF-handelaren. The Greenery-telers, Kwekerij Nico Duijvestijn en Kwekerij 't Woudt telen Red Egg en Chica en Leon Slaman teelt de Red Egg Mini. De telers realiseren een korte keten dankzij af-tuin verladingen.

Red Egg
De Red Egg is, zoals de naam al zegt, ei-vormig. Deze vorm zorgt ervoor dat bij het snijden mooie gelijke plakjes tomaat ontstaan. Deze tomaat bevat meer vruchtvlees dan zijn pruimtomaat-soortgenoten en verliest bijna geen vocht tijdens het snijden, wat het een ideale sandwichtomaat maakt. De Red Egg's smaken zoet en kruidig.


Theo Ammerlaan inspecteert de Red Egg-vruchten

The Greenery-telers Tom en Theo Ammerlaan en Nico Duijvestijn telen Red Egg-tomaten: "We doen er binnen ons bedrijf alles aan om de klant het beste product te leveren. Dit ziet hij terug in de levering van de juiste kwaliteit, met een goede service en een grote mate van flexibiliteit", vertelt Theo Ammerlaan. Het verpakken van het product gebeurt af-tuin in klantspecifieke verpakkingen, waarna het door heel Europa verspreid wordt.

Red Egg Mini
Naast de reguliere Red Egg, is er ook een Red Egg Mini. Dit is een opvallende en extra zoete mini-trostomaat. The Greenery-teler Leon Slaman teelt deze Red Egg Mini-tomaat samen met zijn broer Eric. Net zoals de Red Egg heeft de Red Egg Mini een karakteristieke en herkenbare ei-vorm. De tomaat is stevig en vlezig met de juiste hoeveelheid sap, is hoog in brix (9-11) en is tot 14 dagen houdbaar! De Red Egg Mini is beschikbaar in een 3kg branded Red Egg doos, 30x40cm.

Chica
Chica is een merk specifiek voor hoogwaardige tros-cherrytomaten en is in samenwerking met The Greenery ontwikkeld. Het merk Chica heeft door de jaren heen zijn waarde bewezen en staat bekend om haar hoogwaardige kwaliteit en uitstraling. Deze tomaat is jaarrond beschikbaar en bij de meeste vooraanstaande handelaren en detaillisten onderdeel van het standaardassortiment.


Wessel en Ed met Chica-troscherrytomaten in de kas in Schipluiden

Chica's hebben een hoge brix-waarde en zijn daarmee erg zoet. Dit maakt ze populair voor in salades, als garnering of als snack tussendoor. Wessel van Koppen (Kwekerij 't Woudt): "De Chica's rijpen gelijkmatig. We oogsten ze goed rijp zodat de trossen bij aflevering een uniforme aanblik bieden. De trossen snoeien we op 14-16 stuks; hierdoor is elke tros praktisch kaarsrecht. De groene delen van de tros blijven lang vers en de vruchten zitten goed vast aan de tros, een echt kwaliteitsproduct."

Naast de bekendste rode troscherry tomaten zijn de Chica-tomaten ook leverbaar in de kleuren oranje en geel waardoor verschillende mix-samenstellingen beschikbaar zijn. Het inpakstation grenst direct aan de locatie van Kwekerij 't Woudt in Schipluiden. Hierdoor kunnen zij de verschillende kleuren troscherrytomaten desgewenst in diverse kleinverpakkingen leveren.Promotie
Om de start van het Nederlands seizoen van Chica extra te ondersteunen, krijgen klanten bij de orders in week 17 en 18 promotiematerialen meegestuurd. "Een unieke manier om Chica onder de aandacht te brengen binnen de verschillende markten."

Voor meer informatie:
Red Egg & Chica
Jesper van Oostende
Tel.: +31 610 307 111
[email protected]

Red Egg Mini
Remco Tetteroo
Tel.: +31 651 016 035
[email protected]

Publicatiedatum: