Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Geruchten rond verkoop Citri&Co

De Spaanse citrusgigant Citri&Co, ontstaan in 2017 uit de fusie tussen Martinavarro en Río Tinto, bevindt zich mogelijk in een proces van eigenaarswisseling. Miura Partners, het private equity fonds dat de meerderheid van de aandelen in handen heeft, overweegt de verkoop voor een bedrag rond de € 1 mld, volgens informatie van het economisch dagblad Cinco Días. Het citrusconglomeraat, met hoofdkantoor in Castellón, heeft onlangs een reorganisatie doorgevoerd in het pakstation van Greenmed in Almassora. Nu zal daar enkel nog fruit gekoeld worden, terwijl de verwerking en de verpakking naar andere faciliteiten in de provincies Valencia en Huelva worden verplaatst. De wijziging heeft geleid tot het vertrek van ongeveer 150 werknemers.

Naar verluidt is het beheer van het verkoopproces toevertrouwd aan Lazard, een erkend financieel adviseur en vermogensbeheerder, hoewel Miura Partners dergelijke bewering heeft ontkend. Het zou niet de eerste keer zijn dat er geruchten de ronde doen over de verkoop van Citri&Co. Iets gelijkaardigs deed zich voor in de herfst van vorig jaar, toen een cijfer van € 1,5 mld circuleerde. Maar ook toen werd het gerucht door Miura ontkend. Citri&Co genereert jaarlijks meer dan € 800 mln aan inkomsten en verwerkt meer dan 850.000 ton fruit, dat het in ongeveer 40 landen distribueert.

Bron: elperiodicomediterraneo.com

Publicatiedatum: