Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Telers net zo belangrijk als ASML"

"Er wordt met recht gewezen op problemen in de glastuinbouw, zoals de afhankelijkheid van arbeidsmigranten. Die problemen moet je oplossen. Maar de oplossing is niet om te zeggen dat we de glastuinbouw maar op moeten doeken."

Met die woorden pareert Ben Tax, directeur Rijk Zwaan, critici die zich recentelijk in de media hebben uitgelaten over de economische en maatschappelijke toegevoegde waarde van de Nederlandse glastuinbouw. In een achtergrondartikel van de Telegraaf trappen hij, voorzitter WUR Sjoukje Heimovaara en voorman van Koppert Cress Rob Baan een aantal open deuren in, die de sector positief voor het voetlicht moeten brengen. 1/3 van alle groentezaden in de wereld komt uit Nederland; 80% van alle glastuinbouw in de wereld wordt met Nederlandse bedrijven gebouwd; de Nederlandse tuinbouw staat met afstand op nummer één qua innovatie en productie per vierkante meter; er is geen plek in de wereld waar een de hele sector dermate geclusterd is; etc. Klik hier (€) voor het artikel.

Publicatiedatum: