Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Klaas Knot op de koffie bij Bouke Arends

Klaas Knot, directeur van de Nederlandsche Bank, is gisteren op de koffie geweest bij burgemeester Bouke Arends van Westland. De burgemeester nodigde Knot uit voor een gesprek na zijn kritische uitspraken over de glastuinbouw. Vanaf dat moment raasde er een mediastorm over de sector heen.

"Het gesprek was plezierig en constructief. Er zit geen licht tussen onze opvattingen over de glastuinbouw", deelt Arends nu op LinkedIn. "Het is een prachtige innovatieve sector die volop bezig is met verduurzaming. Een sector die van groot belang is voor de nationale economie en een belangrijke bijdrage levert aan oplossingen voor het wereldwijde voedselvraagstuk en daarmee een prachtig voorbeeld van Nederlandse top-export; Hollands Glorie anno nu. Belangrijk is dat werknemers, dus ook arbeidsmigranten, een eerlijk salaris en fatsoenlijke huisvesting krijgen. Illegale praktijken, die helaas ook in de glastuinbouwsector voorkomen, moeten we stevig aanpakken."

Eerder sprak Knot na zijn uitspraken ook al met Adri Bom-Lemstra van Glastuinbouw Nederland. Opvallend is dat Knot naar het Westland kwam vlak voor Kom in de Kas, het publieksevenement dat dit weekend plaatsvindt en waar telers in de regio, maar ook in de rest van Nederland, hun bedrijven open stellen. Knot zelf ging de kas gisteren niet in. Daar was geen tijd voor. Een gemiste kans, maar dit weekend krijgt de sector wel volop de kans het eigen verhaal goed te vertellen.

Bovendien start deze maand de campagne 'Groene kracht vooruit'. Die campagne, specifiek gericht op beleidsbepalers en politici, is een initiatief van Glastuinbouw Nederland, de Federatie Vruchtgroente Organisaties, GroentenFruit Huis, Greenports Nederland, Bloemenbureau Holland, Royal FloraHolland, Plantum en de versnellersgroep sierteelt.