Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Publieke consultatie over ontwikkeling PEFCR geopend

Het Technisch Secretariaat (TS) van FreshProduce PEFCR nodigt alle sectorvertegenwoordigers uit om feedback te geven op het eerste ontwerp van het PEFCR-document, zo meldt GroentenFruit Huis. Het TS ontwikkelt technische regels voor het berekenen van de ecologische voetafdruk van groenten en fruit als onderdeel van het Environmental Footprint Initiative van Freshfel.

De EU vereist verantwoording over de ecologische voetafdruk en de toeleveringsketen en consumenten stellen toenemende transparantie-eisen. Er is een groeiende behoefte aan een gestandaardiseerde methodologie voor de ecologische voetafdruk voor de groente- en fruitsector.

Ecologische voetafdruk
Freshfel Europe en haar leden, waaronder GroentenFruit Huis, zijn het Environmental Footprint Initiative gestart om samen een methodologie, een database en een digitale tool te ontwikkelen die breed geaccepteerd wordt door de industrie, belanghebbenden en consumenten voor de ecologische voetafdruk van verse groenten en fruit (FreshProducePEFCR).

Het doel van het initiatief, dat is afgestemd op de Product Environmental Footprint (PEF)-methodologie, zoals aanbevolen door de EU, is het vergroten van de duurzaamheid van de sector en het behouden van zijn concurrentievermogen.

Freshfel nodigt alle geïnteresseerde belanghebbenden uit om de documenten en het Excel-formulier van de website van Freshfel te downloaden om hun feedback te geven over de FreshProducePEFCR tijdens de consultatieperiode, die vandaag, 2 april 2024, van start gaat en eindigt op 30 april 2024.

Download de sjablonen om feedback te geven op de eerste openbare raadpleging

Bron: GroentenFruit Huis

Publicatiedatum: