Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Gevreesde nachtvorst blijft uit, maar wel schade door hagelbuien"

"De temperaturen zijn positief gebleven en dus blijven wij ook positief", zegt fruitteler Piet Porreye uit Sint-Truiden tegen VRT. "We zijn afgelopen nacht goed doorgekomen, hier in Zuid-Limburg." Dat wil niet zeggen dat Porreye vredig heeft kunnen slapen. "Op regelmatige tijdstippen gaat de wekker af en dan kijk ik naar buiten hoe het met de bewolking zit. Ik controleer op dat moment ook de temperatuur. Als die niet te fel zakt, kan je weer een paar uur verder. Tegen de ochtend is er natuurlijk altijd een daling, maar nu blijven we ruim boven het vriespunt." Lees hier meer.

Door de hagelbuien van de afgelopen dagen hebben perentelers wel schade opgelopen aan de vruchten en de bladeren. De winterse buien waren er in Belgiƫ en Zeeland tot in Brabant, zo meldt Omroep Zeeland. Perenteler Jos Mesu in Nieuw en Sint Joosland heeft schade aan zijn peren. "Je ziet zwarte stippen op de kleine peren, dat komt door de hagel. En bladeren hebben ook schade opgelopen door de storm", zegt hij.

Publicatiedatum: