Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Met dit kwaliteitsras kan Spaanse passiefruit zich onderscheiden"

De teelt van subtropisch en exotisch fruit breidt zich steeds verder uit in Andalusië en ook de focus op biologische teelt is opmerkelijk.

"Gospa Citrus is een bedrijf van de vierde generatie dat zich traditioneel op citrus richt en in het bijzonder op zure sinaasappelen. We waren zelfs pioniers in de afzet van dit fruit in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Onze teelt vindt plaats in Mairena del Alcor, een gemeente in de provincie Sevilla met honderden jaren citrustraditie. In de loop der jaren hebben we ons rassenaanbod kunnen uitbreiden tot ongeveer veertig variëteiten, waaronder naast de beroemde zure sinaasappel ook verschillende rassen zoete sinaasappelen, mandarijnen, clementines, citroenen en zelfs andere exotische fruitsoorten zoals kumquat, limequat, citruskaviaar, Buddha'sfingers, Kaffir lime, etc.", legt Amadora Gahona uit.

"In dit innovatieproces hebben we andere fruitsoorten toegevoegd die de markt steeds meer vroeg, vruchten die we exotisch of tropisch kunnen noemen, zoals dragonfruit, cherimoya, vijgen of passiefruit."

"De producten van Gospa zijn afkomstig van eigen teelt of van partnertelers uit de regio. We doen niet aan import omdat dit zou leiden tot het gebruik van chemische na-oogstproducten om de lange reis te weerstaan. We telen biologisch fruit, omdat we ervan overtuigd zijn dat deze manier van telen beter zorgt draagt voor de gewassen, het milieu en de mensen."

"Zo behaalt ons dragonfruit al vier jaar indrukwekkende resultaten in landen als het Verenigd Koninkrijk. Maar het geval van passiefruit is echt buitengewoon", benadrukt Amadora. "We bieden dit fruit al twee jaar aan en dit jaar hebben we een verbeterd ras geïntroduceerd met een enorme kwaliteit. Het is een paarse Passiflora edulis. De grote maten, de perfectie vorm, de resistenties, de uitzonderlijke smaak en het aroma dat niemand onverschillig laat, maken het tot het beste ras dat we tot nu toe hebben gekend. Het succes op de markt is ongekend. Het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en Denemarken kopen elke week duizenden kilo's."

"Hoewel het passiefruit oorspronkelijk uit Paraguay komt, zijn er veel rassen die zich over de hele wereld hebben verspreid. In Spanje is Andalusië het belangrijkste teeltgebied. In Paraguay en in het Spaans in het algemeen wordt het fruit maracuyá genoemd, wat in guaraní "kwekerij van vliegen" betekent, gezien de aantrekkingskracht van zijn nectar. De naam passiefruit werd dan weer gegeven door de Jezuïetenmissionarissen die in de 17e eeuw door Paraguay trokken. Ze zagen een grote gelijkenis tussen de prachtige bloem van de plant met enkele religieuze symbolen rond de Passie van Christus."

"De introductie op de markt is een succes door de uitzonderlijke kwaliteit, de voedingswaarde en de gezonde eigenschappen. Passiefruit is rijk aan antioxidanten, vitamines, mineralen en vezels die bijdragen aan de goede werking van het darmstelsel, het cholesterolgehalte reguleren en het immuunsysteem versterken door vrije radicalen te bestrijden. Echt een wonderbaarlijke fruitsoort."

Gospa Citrus zet het passiefruit af in Noord-Europa. "Echter, alle Europese landen zijn potentiële klanten. Al jaren zijn er pogingen ondernomen om dit fruit te introduceren, maar nu, met telers dicht bij ons en met een ras van enorme kwaliteit, kan deze fruitsoort een beslissende impact hebben op de markt."

Voor meer informatie:
Gospa Citrus
Calle Herreros, 52
41510 Mairena del Alcor (Sevilla) Spanje
Tel: +34 636 059 019
[email protected]
https://gospacitrus.com

Publicatiedatum: