Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Etna citroenen blijven ook 's zomer beschikbaar

"Het seizoen van de citroenen van de Etna verloopt traag en er zijn de nodige uitdagingen. De prijzen zijn laag en dekken de teeltkosten niet, mede omdat er goedkoop product uit het buitenland wordt aangeboden", zegt Francesco Leotta, voorzitter van het bedrijvennetwerk Etna's Terra dei Limoni, dat deze citroenen met beschermde geografische aanduiding op de markt brengt.

"Momenteel zijn we de laatste Primofiore citroenen aan het verpakken. Over een paar weken is het seizoen ten einde. Daarna beginnen we met de oogst van de Bianchetto, onze lentecitroen. Samen met de Verdello is het in de lente en de zomer een van onze meest waardevolle producten. Onze biologische citroenen geplukt aan de voet van de Etna worden vooral in het buitenland gewaardeerd. Consumenten hebben er veel aandacht voor gezondheids- en ecologische aspecten."

Het bedrijvennetwerk Etna's bestaat uit bedrijven gespecialiseerd in de citrusteelt met een lange traditie. Met het oog op internationalisering en een ruime afzetkalender hebben ze besloten hun krachten te bundelen. Door samenwerking staan ze sterker in de verwerking en afzet van hun verse en bewerkte producten.

"De bomen staan in bloei en de citroenbloesem ruikt heerlijk. Er zijn drie bloeiwijzen die uitmonden in drie soorten citroenen: Primofiore, Bianchetto en Verdello. Ze groeien alle drie tegelijkertijd aan de boom en er is constant product beschikbaar. Het is zelfs de enige citroenboom in Italië die ook in de zomer in productie blijft."

De Limone dell'Etna IGP heeft in 2020 van de Europese Unie de inschrijving in het register van beschermde geografische aanduidingen verkregen. De kwaliteitskenmerken van het fruit worden sterk beïnvloed door de nabijheid van de Ionische Zee en de vulkanische bodem. De citroenenteelt heeft zich in de loop der eeuwen verspreid langs de kuststrook bij de Etna en in de heuvels in het binnenland, in een gebied dat zich uitstrekt tussen de rivier de Alcantara in het noorden en Catania in het zuiden.

"We zijn al vele jaren aanwezig in de Italiaanse supermarkten. De tevredenheidsindex onder de consumenten is hoog. Helaas liggen de prijzen met gemiddeld € 0,45 per kilo voor het conventionele en € 0,65 per kilo voor het biologische product in dit moeilijke seizoen veel lager dan voorgaande jaren. Als bedrijvennetwerk garanderen we traceerbaarheid in de keten, maar vooral een concurrerende prijs, aangezien er geen tussenhandelaren zijn die onze citroenen in het schap leggen. Geïnteresseerde afnemers kunnen we altijd productmonsters verzenden, met het oog op commerciële relaties voor de levering van citroenen in bulk", besluit Francesco Leotta.

Voor meer informatie:
Etna's Terra dei Limoni
Via Vallone snc
95024 Acireale (CT) – Italië
info@etnasterradeilimoni.it
www.etnasterradeilimoni.it

Publicatiedatum: