Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Manbol: Nieuw strandspel met bal in de vorm van een mango wint aan populariteit in Rio"

Manbol, geïnspireerd door kinderspellen met mango's gooien in de Amazone, is uitgegroeid tot een populaire strandsport in Brazilië. Uitgevonden door Rui Hildebrando en erkend in 2004, wordt het gespeeld met ballen in de vorm van mango's, waarbij reflexen en uithoudingsvermogen op de proef worden gesteld. Eenvoudige regels bepalen het scoren: de bal op de helft van de tegenstander laten landen terwijl je die van hen vangt.

De populariteit van deze sport groeit zowel binnenlands als internationaal en er zijn zelfs ambities om het als een Olympische sport te erkennen. Het spel wordt gespeeld op verschillende soorten ondergronden en elke wedstrijd duurt meestal tussen de 15 en 25 minuten. Om een ​​wedstrijd te winnen, moet een team twee sets winnen, waarbij elke set uit 12 punten bestaat. In Brazilië alleen al zijn er ongeveer 2.000 spelers actief. Dit heeft geleid tot de oprichting van regionale federaties en zelfs officiële erkenning in steden zoals Belem. Dit suggereert dat de sport potentieel heeft voor verdere groei en inclusiviteit.

Bron

Publicatiedatum: