Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Studenten maken milieuvriendelijke inkt van AGF-afval

Studenten van het VN-UK Instituut voor Onderzoek en Executive Onderwijs in Da Nang hebben 'Botanische Inkten' ontwikkeld, een innovatief project dat milieuvriendelijke schrijfinkt en kunstverven creƫert uit resten van groenten en fruit. Dit initiatief won de derde prijs bij de 'Innovatie Uitdaging 2024' en nam deel aan de finale van 'VSTARTUP 2024 Student Startup'.

De inkten gebruiken Anthocyanineverbindingen uit landbouwafval, en bieden een niet-toxisch alternatief dat veiliger is voor gebruikers en het milieu. Het project, dat een nieuwe aanpak in Vietnam vertegenwoordigt, heeft inkten geproduceerd met een betere weerstand tegen vervagen en snellere droogtijden in vergelijking met traditionele producten. Het verkent ook potentiƫle toepassingen in drukwerk en textielverven, in lijn met doelstellingen voor milieuduurzaamheid.

Bron

Publicatiedatum: