Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kleding met durian-motief voor de toeristen

Verschillende provincies in Thailand benutten lokale culturele identiteiten om unieke kleding te ontwerpen, wat populair is geworden onder toeristen. In Uttaradit hebben kledingstukken met patronen van de lokaal beroemde Long Lablae en Lin Lablae durians, bekend om hun felgele, zoete en romige vruchtvlees met minimale geur, aan populariteit gewonnen.

Een lokale onderneming, Tawanchai Cotton, gebruikt Italiaanse zijde om comfortabele, lichtgewicht broeken te maken die deze durianvarianten samen met lokale bloemen- en stofmotieven tentoonstellen. De broeken hebben zowel Thaise als buitenlandse kopers aangetrokken, wat de lokale werkgelegenheid en inkomsten heeft verhoogd. Bovendien zal binnenkort een nieuwe kledinglijn, inclusief durian-thema Hawaïaanse stijl shirts en broeken, gelanceerd worden, wat verder de lokale erfgoed omarmt en de regionale economie stimuleert.

Bron

Publicatiedatum: