Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veel citroenen blijven in Spanje aan de bomen hangen

Spaanse telers slagen er niet in goede prijzen te maken voor hun citroenen vanwege de grote oogst van Fino en Primofiori citroenen. Dit feit bevestigt alleen maar eerdere prognoses van Ailimpo, de Spaanse branchevereniging voor citroenen en grapefruit.

"De marktvraag kan de oogst niet absorberen, met als gevolg dat veel citroenen aan de bomen blijven hangen", zeggen ze bij Ailimpo.

Volgens een teler en exporteur heeft het grote aantal vruchten per boom en het gebrek aan neerslag ertoe geleid dat de kleinere maten (vanaf maat 58) overheersen.

Volgens de interprofessionele organisatie is er tussen 1 september en 31 december 2023 in totaal 203.000 ton geëxporteerd, in vergelijking met de 199.000 ton van vorig seizoen in dezelfde periode. "Dit is een stijging van 2%, maar het is veel minder dan de toename van de oogst met 30%."

De verwerkende industrie heeft tot en met 31 december 74.000 ton opgenomen, 32.000 ton meer dan vorig seizoen. Er is immers meer fruit beschikbaar dat niet voor de versmarkt voldoet, vooral door schade vanwege plagen. Ailimpo raamde de nog te oogsten Fino citroenen op 1 januari 2024 op 642.000 ton.

Voor meer informatie:
Ailimpo
C/ Villaleal, 3
30001 Murcia (Spanje)
Tel: +34 968 21 66 19
informacion@ailimpo.com
www.ailimpo.com

Publicatiedatum: