Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Afnemende vraag naar Griekse sinaasappelen

Na een solide start is de vraag naar sinaasappelen uit Griekenland wat afgenomen, zegt George Balakanakis van de Griekse fruitexporteur Balakanakis: "Het eerste deel van het Griekse sinaasappelseizoen is voor ons erg goed verlopen. Echter, de huidige vraag is wat langzamer in vergelijking met het begin van het seizoen. Voor ons zijn onze belangrijkste markten voor deze sinaasappels te vinden in Europese landen, maar zoals gezegd, is de vraag niet zo hoog als op dit punt van het seizoen zou kunnen zijn."

Naast de lagere vraag op dit moment, merkt Balakanakis op dat de algehele sinaasappeloogst dit seizoen lager was. "Als we kijken naar de productie van Griekse sinaasappelen, zien we dat de opbrengst dit jaar lager is dan vorig jaar. Bovendien hebben we te maken met felle concurrentie van andere herkomsten, wat de huidige vraag niet zal helpen verbeteren. Ook lijkt de consumptie een beetje af te nemen en wordt verwacht dat de concurrentie vanaf dit punt alleen maar zal toenemen. Desondanks hebben we vertrouwen in ons product, omdat we geloven dat de eetkwaliteit van Griekse sinaasappels erg hoog is."

Ondanks de vertraging van de handel op dit moment, hoopt Balakanakis dat de handel toch door zal lopen: "De huidige situatie is enigszins uitdagend, maar we hopen dat we het sinaasappelseizoen op een succesvolle manier kunnen afsluiten," concludeert hij.

Voor meer informatie:
George Balakanakis
Balakanakis
Argoliko Mideas - Argolida – Griekenland
Tel: +30 27520 36400
Mobiel: +30 6973323031
george@balakanakis.gr
www.balakanakis.gr

Publicatiedatum: