Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Giallo Royal (Spanje)

"Indrukwekkende vraag naar kumquat"

In de Zuid-Spaanse streek Axarquía worden volop kumquats geoogst, ook op de percelen van Giallo Royal, een biodynamisch project onder leiding van Mathias en Tinna, pioniers in de teelt van dit fruit. "Kumquat is een enigszins excentriek product en in Europa wordt het vooral gewaardeerd in de kerstperiode. Maar na ruim 20 jaar zijn we erin geslaagd deze fruitsoort ook buiten de eindejaarsperiode in het schap te leggen. Gedurende het hele seizoen, dat eindigt in april, is er nu een stabiele vraag in onze bestemmings-markten."

"Kumquat is een product dat veel teelttechnische kennis vereist om gedurende de drie seizoenen dat de bomen fruit geven kumquats van hoge kwaliteit te oogsten. Het fruit moet ook precies op het juiste moment van rijpheid worden geplukt. Al onze klanten vertrouwen erop dat wij hen die service kunnen bieden. We leveren aan alle Scandinavische landen en sinds kort ook aan Frankrijk, waar we programma's hebben lopen in januari, februari en maart."

"Tuinbouw in evenwicht met de omgeving"
Giallo Royal teelt niet alleen kumquats. Het bedrijf, gevestigd in Torre del Mar, teelt tropisch en subtropisch fruit op een biodynamische wijze. Het is een concept dat streeft naar een evenwicht tussen teelt, bodem en omgeving. "Vanuit mijn perspectief moet de tuinbouw dat evenwicht herstellen. In andere activiteiten, zoals in de visserij, stopt men op bepaalde momenten met vissen om de populaties te laten herstellen, terwijl in de tuinbouw de productie intensief doorgaat met kunstmest en supplementen, precies omdat de bodem en de planten zelf uitgeput zijn. Ook droogte is het gevolg van een onevenwichtigheid op onze planeet die is ontstaan door vervuiling. Want dit is wat de klimaatverandering veroorzaakt", legt Mathias uit.

"Met biodynamische teelt proberen we ook openheid van geest bij de consumenten te bevorderen, zodat hun denken vrijer en gevoeliger wordt en het emotionele aspect in de consumptie weer een kans krijgt. Er zijn studies die aantonen dat als een product in een supermarkt op een bepaalde hoogte wordt geplaatst, de klant geneigd is het te kopen, precies omdat het zich op die hoogte bevindt. Uiteindelijk verliezen we op de een of andere manier onze vrijheid om te kiezen en lijkt het alsof consumenten meer als vee of als robots worden behandeld dan als mensen."

"Onze biodynamische producten zijn geteeld zonder chemische gewasbeschermings-middelen, met een minimale bemesting gebaseerd op de biodynamische preparaten die we zelf maken en waarmee we onze velden in evenwicht brengen. We hebben zelfs in deze periode van droogte de gewoonlijke opbrengst kunnen handhaven. Hoewel het irrigatiewater in Axarquía niet van optimale kwaliteit is voor de bomen, zijn de bomen dankzij onze preparaten immuun tegen externe invloeden en hebben ze de kracht om de productie stabiel te houden."

"Onze klanten waarderen ons biodynamisch fruit vanwege de kwaliteit, maar ook om de waarden die het vertegenwoordigt. Bovendien stellen ze vast dat de houdbaarheid veel langer is dan die van conventionele producten, aangezien ze niet geforceerd groeien met additieven. Bij kumquat zien we in feite een indrukwekkende vraag voor zo'n excentriek product."

Voor meer informatie:
Giallo Royal
Calle Los Prados N.º 2
Lokaal 3-6
29740 Torre del Mar (Málaga) – Spanje
Tel: +34 609 543 474
info@gialloroyal.com
https://gialloroyal.com

Publicatiedatum: