Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vraag naar Griekse mandarijnen blijft sterk

Het Griekse weer is gunstig geweest voor de mandarijnenteelt. Orestis-Rafail Miliotis, eigenaar van Nature’s Tangerine, meldt dat het seizoen bijna perfect is geweest om de eerste stappen te zetten op de exportmarkt. "Ik ben enthousiast om me te storten op de export. We wijden ons al meer dan vier decennia aan de mandarijnenteelt en we zijn nu ook begonnen aan een exportavontuur. In tegenstelling tot vorig seizoen zijn de weersomstandigheden bijna perfect geweest voor de teelt. We hebben geen overvloedige neerslag, stormen en koud weer gehad."

Miliotis stelt dat de mogelijkheden om de exportmarkt te betreden erg opwindend zijn. Na zich te richten op de Europese markt, hoopt hij zijn mandarijnen over de hele wereld te kunnen verschepen. "Toen ik 21 jaar werd, werd het mijn verantwoordelijkheid om de nalatenschap van mijn familie goed te beheren. Ondanks uitdagingen, zoals beperkte connecties en marktonderzoek, waren we vastberaden om te slagen in de export. Het eerste doel is om onze aanwezigheid op de Europese markt te versterken, gebruikmakend van onze reputatie voor kwaliteit. We staan zeker open voor kansen op andere continenten, maar de focus ligt nu eerst op ervaring opdoen in Europa."

Miliotis wil ervoor zorgen dat de details kloppen, in plaats van overhaast te werk te gaan. "De vraag naar mandarijnen blijft sterk. Een opvallende trend is de groeiende interesse voor fruit zonder waslaag. Het concept ‘rechtstreeks van de boom naar de winkel’ spreekt aan. De hoeveelheden van dit seizoen zijn relatief bescheiden in vergelijking met voorgaande jaren. Nu we ons op export richten, ligt de focus op aandacht voor detail. We willen de hoogste kwaliteit garanderen en valkuilen voor onze klanten vermijden, in plaats van zoveel mogelijk en zo snel mogelijk fruit op de markt te brengen."

Deelname aan Fruit Logistica zou zeker kunnen helpen om de bestellingen voor Nature’s Tangerine te stimuleren. "Met dit seizoen dat positief eindigt, is onze prioriteit nu het behoud van gezonde bomen om ook in de toekomst kwaliteitsfruit te kunnen plukken. Daarnaast willen we meer connecties op de markt ontwikkelen, vandaar onze deelname aan Fruit Logistica in Berlijn vorige week", besluit Miliotis.

Voor meer informatie:
Orestis-Rafail Miliotis
Nature’s Tangerine
naturestangerineco@gmail.com

Publicatiedatum: