Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Branchebijeenkomst in het teken van hoogste DKHV-onderscheiding

Fotoreportage: 18e Berlijnse 'Kartoffelabend'

De Duitse aardappelhandelsvereniging (DKHV) heeft tijdens haar jaarlijkse Internationale Berlijnse Aardappelavond op 6 februari 2024, de erepenning van de Duitse aardappelhandel uitgereikt aan haar erevoorzitter Dieter Tepel voor zijn uitstekende prestaties en onvermoeibare inzet voor de aardappelsector.


Stan de Jager en Adriaan Jansen van Jansen Dongen met Jan Janse van Europlant

Aan de vooravond van de Fruit Logistica ontving de DKHV ongeveer 500 gasten uit 12 landen in de feestelijke sfeer van de balzaal van het Hilton Berlijn. Op de gastenlijst stonden vertegenwoordigers uit de politiek, wetenschap, Europese verenigingen en meer dan 190 bedrijven. DKHV-voorzitter Thomas Herkenrath verwelkomde de nationale en internationale gasten. Na zijn welkomstwoord, waarin hij het belang van de aardappelhandel benadrukte, prees hij de verdiensten van Dieter Tepel, die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling en eenheid van de Duitse aardappelsector.

Klik hier voor de fotoreportage

10 jaar KMG
Dieter Tepel, geboren op 23 augustus 1944 in Holzwickede, begon zijn carrière in 1968 bij Landhandel Dortmund. Na een succesvolle carrière als ondernemer, droeg hij zijn bedrijf in 2006 over aan zijn opvolger. Vanaf 1979 zette hij zich vrijwillig in voor de aardappelhandel. Hij leverde een belangrijke bijdrage aan de samenvoeging van de Oost- en West-Duitse aardappelsector na 1989. Zijn inzet leidde in 2007 tot de oprichting van de Deutschen Kartoffelhandelsverbands, die hij tot 2015 als voorzitter leidde. De oprichting van de Kartoffel Marketing GmbH (KMG) in 2014 is ook te danken aan zijn initiatief. Als directeur ontwikkelde hij de KMG tot wat het nu is en gaf hij eind 2023 het stokje over aan Martin Roffhack en Anke Schönfelder.


Jelle Bos (HZPC), Michiel Meijering (Landjuweel), Peter Kruizenga (Europlant), Frank Poelman (Landjuweel) en Nico van der Windt (Van der Windt)

"Dieter Tepel heeft door zijn succesvolle en op samenwerking gerichte werk in de aardappelsector blijvende verdiensten verworven", benadrukte DKHV-voorzitter Thomas Herkenrath op de Internationale Berlijnse Aardappelavond. "Hij is niet alleen een bruggenbouwer die de aardappelsector heeft verenigd, maar ook een visionair die door de oprichting van de KMG aanzienlijk heeft bijgedragen aan het positieve imago van de aardappel en de aardappelsector. Dieter Tepel ontvangt de erepenning van de Duitse aardappelhandel voor zijn levenswerk en zijn belangrijke rol in de Duitse aardappelsector."


Marco en Bart Mol (Aardappelhandel Mol) met Maries Elemans van de NAO en Heero Gramsma van Luonnosta Holland)

Olaf Feuerborn, voorzitter van de Union der Deutschen Kartoffelwirtschaft (UNIKA), eerde ook Dieter Tepel's diensten aan de gehele overkoepelende aardappelsector. "Dieter Tepel zegt niet alleen 'We praten over de ene aardappel', hij leeft het ook! Zowel in zijn dagelijkse werk als voorzitter van de DKHV en als toegewijd lid van het UNIKA-bestuur, de adviesraad en diverse comités van deskundigen, is samenwerking tussen de verenigingen altijd een zaak geweest die hem na aan het hart ligt. Aardappelteelt en
-handel gaan voor Dieter Tepel hand in hand." De erepenning van de Duitse aardappelhandel is de hoogste onderscheiding van de Deutschen Kartoffelhandelsverbands en werd voor de eerste keer uitgereikt.

Klik hier voor de fotoreportage


Voor meer informatie:
www.dkhv.org

Publicatiedatum: