Na 26 jaar leiding te hebben gegeven aan Trops, maakt Enrique Colilles nu plaats voor Víctor Luque, de nieuwe CEO van de grootste subtropische telersorganisatie van Europa. Trops telt ongeveer 4.000 leden en heeft een jaarlijkse omzet van om en nabij de
€ 200 mln.

"Ik voel dat het moment is gekomen om een succesvol hoofdstuk bij Trops af te sluiten, een coöperatie die een leidersrol op zich neemt in de teelt en afzet van avocado's en mango's", zegt Enrique Colilles.


Enrique Colilles

"Er komen nog steeds elk jaar leden bij. De onderneming functioneert uitzonderlijk goed in al zijn aspecten en behaalt prijzen en erkenningen als voedingsbedrijf. Een sterk team en stevige structuren staan klaar om de toekomstige uitdagingen aan te gaan", merkt hij op. "Ik ben zeer tevreden over het geleverde werk en dankbaar voor de steun van het hele team."

Colilles begint nu aan een nieuw verhaal in de teelt en verwerking van amandelen en pistaches in Lissabon, Portugal. "Het is een veelbelovend project met drie aandeelhouders met een bewonderenswaardige ervaring. Samen met mijn familie verhuizen we naar Portugal om daar een nieuw en spannend hoofdstuk te schrijven", vertelt Enrique, die de pas opgerichte Interprofessionele Organisatie voor Tropisch Fruit zal blijven leiden en dus verbonden blijft aan de sector.

De nieuwe algemeen directeur van Trops, Víctor Luque, die vanaf 31 maart de leiding zal overnemen, is afkomstig uit Montilla (Córdoba), maar woont al vele jaren in Málaga. Hij heeft een master in Bedrijfskunde en Management en een Executive MBA in Bedrijfsmanagement. Hij heeft eveneens een aanvullende opleiding gevolgd aan de Universiteit van Amsterdam.

Víctor komt uit de audit- en consultancysector. Hij is momenteel verantwoordelijk voor het kantoor van PricewaterhouseCoopers (PwC) in Málaga, na 18 jaar lang verschillende verantwoordelijkheidsposities te hebben bekleed binnen het bedrijf in onder meer Málaga, Sevilla en Los Angeles. Hij heeft een uitgebreide ervaring in de agrovoedingssector, in audits en in ESG, evenals in projecten voor risicobeheer, interne controle, herziening van procedures en systemen en compliance.

"Ik neem deze uitdaging met veel enthousiasme aan. Het doel is om waarde te blijven creëren voor onze klanten en partners, door te blijven werken in dezelfde lijn als de coöperatie de afgelopen jaren heeft gedaan. Ik twijfel er niet aan dat de organisatie in de toekomst even goed zal functioneren, of zelfs nog beter", verzekert Víctor Luque.

"Voor mij is het een geluk dat iemand met het profiel van Víctor een coöperatie boven een multinational kiest", geeft Enrique Colilles aan. "De toekomstige algemeen directeur van Trops heeft een continuïteitsprofiel, een gezond oordeel en veel ervaring, wat de coöperatie in staat zal stellen om te blijven groeien en evolueren."

Voor meer informatie:
Trops
Pol. Ind. Trops
29719 Vélez-Málaga (Málaga) - Spanje
Tel: +34 952 500 700
info@trops.es
www.trops.es