Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spanje gaat oorsprongslabels op citrus strenger controleren

"Er wordt toezicht gehouden op de import van sinaasappelen uit zowel Egypte als andere derde landen", zegt Jos├ę Luis Aguirre, minister van Landbouw van de Valenciaanse Gemeenschap, in steun aan de Spaanse citrussector die volop in seizoen is.

De gewestelijke minister zegt dat hij er bij het nationale ministerie zal op aandringen om de inspecties op de import te versterken. "De huidige wetgeving aangaande plagen en MRL's moet strikt worden nageleefd, alsook met betrekking tot de juiste etikettering van de herkomst."

Aguirre merkt op dat een van de belangrijkste punten van het Valenciaanse ministerie van Landbouw het wederkerigheidsprincipe is ten opzichte van derde landen. "We zullen erop aandringen dat de Europese Unie de belangen van de lokale telers verdedigt."

"Er zijn verschillen in arbeidsomstandigheden, in criteria bij het toestaan en toepassen van gewasbeschermingsmiddelen en in de eisen op het gebied van milieu en voedselveiligheid."

"Er is ook een risico dat plagen en ziekten worden geïntroduceerd die onze tuinbouw in gevaar kunnen brengen, gezien de voortdurende onderscheppingen van Citrus Black Spot uit Zuid-Afrika, maar ook uit Egypte, evenals de recente detectie van Afrikaanse fruitmot in granaatappelen afkomstig uit Marokko."

"De import van Egyptisch citrus houdt ook een gezondheidsrisico voor de consument in, aangezien er de afgelopen drie jaar in de EU 93 gezondheidswaarschuwingen werden gelanceerd voor residuen, voornamelijk chlorpyrifos en dimethoate."

Bron: gva.es

Publicatiedatum: