Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ultrabewerkte voedingsmiddelen 'beroven' kinderen van het 'plezier' in eten,

Estland: Moeilijke tijden stimuleren de afzet van chips en gebak
Hoewel de snelle prijsstijgingen hebben geleid tot een daling van de afzet van levensmiddelen, worden sommige artikelen ondanks de hogere prijzen vaker afgenomen dan voorheen. Voorbeelden hiervan zijn aardappelchips, gebak en groenten. De vertegenwoordiger van Coop wees ook op de toegenomen afzet van Estse groenten, zoals kool, bieten en koolraap. Maar Marilin Jürisson, hoofd inkoop van Rimi Estonia, zei dat hun omzet in de meeste productcategorieën is gestegen. Jürisson vertelde ook dat de afzet van zachtfruit met bijna 40% is gekrompen.
Bron: news.err.ee

VK: Peulen uit Lincolnshire op toast is een nieuwe eettrend die in Londense restaurants aan populariteit wint
De eenvoudige peul uit Lincolnshire neemt het op tegen de titanen van de toast dankzij een nieuwe eettrend die in Londense restaurants wordt geserveerd. Stephen Francis, directeur van Fen Peas, een coöperatie van bijna 100 telers in Lincolnshire, is blij met het succes van erwten op toast, vooral nadat het eerste recept onlangs als onderdeel van de landelijke Yes Peas-campagne verscheen.
Bron: lincsonline.co.uk

VK: Aldi stelt team samen om doel van 500 nieuwe winkels te realiseren
Aldi heeft een nieuw National Real Estate Team samengesteld om zijn plan om 500 nieuwe winkels in het Verenigd Koninkrijk te openen te realiseren. De op drie na grootste supermarkt van het Verenigd Koninkrijk kondigde onlangs een lange termijnplan aan om 1.500 Britse winkels te exploiteren en een distributienetwerk om deze te bedienen.
Bron: talkingretail.com

België: Waarom A-merken bij Colruyt verdwijnen
Als gevolg van moeizame prijsdiscussies blijven steeds meer schappen bij Colruyt leeg. De Belgische marktleider wil haar laagste prijsgarantie niet opgeven en aarzelt niet om druk uit te oefenen op A-merk fabrikanten om hieraan vast te houden.
Bron: retaildetail.eu

Duitsland: Metro zet groeipad en uitvoering strategie in 2022/23 voort en stelt dividend voor
Metro meldt het volgende in een rapport. "De omzet in lokale valuta groeit met 5,6%. Aangepaste EBITDA op € 1.174 mln (2021/22:
€ 1.389 mln). Vooruitzichten gerealiseerd: omzet in de bovenste helft van de vooruitzichten, aangepaste EBITDA in de onderste helft. Nettoresultaat bedraagt
€ 439 mln (2021/22: € -331 mln), winst per aandeel (EPS) stijgt naar
€ 1,21 (2021/22: € -0,92)."
Bron: newsroom.metroag.de

Groep retailers dient officiële klacht over Franse prijswet bij EU in
EuroCommerce, de brancheorganisatie voor de retail, heeft een formele klacht bij de Europese Commissie ingediend over een Franse wet die supermarkten beperkt in hun mogelijkheden om korting op bepaalde consumentenproducten in Frankrijk te geven.
Bron: reuters.com

VK: Ultrabewerkte voedingsmiddelen 'beroven' kinderen van het 'plezier' in eten, waarschuwen deskundigen
Een liefdadigheidsinstelling die zich bezighoudt met 'de manier waarop Groot-Brittannië eet' heeft met steun van beroemde chef-koks, artsen en schoolhoofden een brief aan de minister-president geschreven waarin hij er bij hem op aandringt zich in te zetten voor het verminderen van de hoeveelheid ultrabewerkte voedingsmiddelen die kinderen consumeren en waarin hij scholen 'aanmoedigt' om aan de oplossing mee te werken. In de open brief van de Soil Association staat 'Elke school moet worden ondersteund om vers bereide maaltijden aan te bieden en om te kiezen voor een "aanpak voor de hele school" die voedingseducatie inhoudt waarbij directe zintuiglijke kennis van echte groenten en fruit aan bod komt.'
Bron: nurseryworld.co.uk

Publicatiedatum: