Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VK: Sainsbury's versterkt aanbod maaltijdpakketten

Verkoop supermarkten 'kan gunstig zijn voor klanten'.
De Consumentenraad van Jersey heeft gezegd dat de verkoop door Sandpiper CI van de meeste van zijn supermarktfranchises ten goede kan komen aan de consument. WM Morrison Supermarkets Limited wil de winkels Morrisons Daily, Iceland en Checkers Xpress op Guernsey en Jersey overnemen, en Le Cocq's op Alderney.
Bron: bbc.com

VK: Tesco lanceert nieuw plantaardig assortiment
Tesco heeft een nieuw plantaardig assortiment Root & Soul gelanceerd, met maaltijden boordevol groenten, granen en zaden in een poging om flexitarische diëten aan te spreken.
Bron: grocerygazette.co.uk

Spanje: Eroski rapporteert afzet en winstgroei in boekjaar 2023
Eroski Group heeft een winst- en volumegroei gerapporteerd in zijn volledige boekjaar voor 2023, waarbij het bedrijfsresultaat met meer dan een kwart (26,9%) is gestegen tot €259mln, vergeleken met het voorgaande jaar. De bruto-afzet steeg op jaarbasis met 6,3% tot €5,7 miljard, ondanks een daling van de brutomarge met 1,2 procentpunt als gevolg van maatregelen die het bedrijf heeft genomen om het doorberekenen van hogere kosten aan de consument te beperken.
Bron: esmmagazine.com

VK: Asda-werknemers in Brighton bevestigen stakingsdata
Asda-werknemers in de Brighton Hollingbury superstore hebben de stakingsdata bevestigd voor wat de vakbond GMB omschrijft als een "litanie van problemen op de werkvloer".
Bron: grocerygazette

VK: Tesco krijgt kritiek op het alleen 's avonds inzamelen van ongewenst voedsel
Tesco krijgt kritiek te verduren van "geschokte" liefdadigheidsinstellingen die zeggen dat ze moeite hebben om ongewenst voedsel uit te delen aan daklozen en mensen die honger hebben, nadat ze beweren dat de retailer regels heeft ingevoerd die betekenen dat ongewenst voedsel alleen 's avonds kan worden opgehaald. In een aparte e-mail die de Guardian heeft gezien, zegt een regionale vertegenwoordiger van de liefdadigheidsinstelling FareShare, die toezicht houdt op het afvalinzamelingsproces in Tesco-winkels, dat de retailer de "verandering voor het hele bedrijf" heeft doorgevoerd na het testen van verschillende methoden in sommige winkels in de afgelopen jaren. Het bedrijf zei dat de veranderingen waren doorgevoerd zodat Tesco gekoeld voedsel kon doneren naast artikelen met een langere levensduur, zoals gebakken producten, groenten en fruit, en dat dit niet mogelijk was met de ochtendinzameling.
Bron: theguardian.com

VK: Sainsbury's versterkt aanbod maaltijdpakketten
Sainsbury's werkt samen met vooraanstaande maaltijdpakkettenmerken aan een verbetering van het dine-in aanbod om consumenten die onder tijdsdruk staan aan te spreken en die van restaurants willen overstappen op zelfgemaakte maaltijden om geld te besparen.
Bron: kamcity.com

VK: Welsh merk Do Goodly krijgt Tesco-notering voor plantaardige maaltijdpotjes
Do Goodly, een plantaardig dipmerk uit Wales, heeft voor vier van zijn producten een vermelding gekregen in Tesco-supermarkten in heel het VK. De maaltijdpotjes tellen mee als één van de vijf aanbevolen dagelijkse porties groenten en fruit en bevatten geen toegevoegde suiker.
Bron: vegconomist.com

Publicatiedatum: