Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Britse regering: VK teeltbedrijven moeten meer groenten en fruit verbouwen voor voedselzekerheid

Amazon investeert 1,2 mld euro in Franse expansie
Amazon heeft aangekondigd dat het meer dan 3000 banen zal creëren en 1,2 miljard euro zal investeren in Frankrijk, voornamelijk in kunstmatige intelligentie, clouddiensten en logistiek.
Bron: retaildetail.eu

SPAR Hongarije investeert €9,2 mln in SPAR Supermarkt in Szentendre
SPAR Hongarije investeert ongeveer €9,2 mln in de bouw van een moderne SPAR Supermarkt en ondergrondse parkeergarage in Szentendre, met een oppervlakte van meer dan 4.000 m². Een SPAR enjoy zelfbedieningskoeler en koelvitrine zal een assortiment sla bevatten, terwijl de SPAR to Go Grill een verscheidenheid aan gerechten en bijgerechten zal aanbieden.
Bron: spar-international.com

België: Colruyt Group wil productgegevens exclusief via GS1-platform ontvangen
Vanaf 1 juli kunnen leveranciers van Colruyt Group hun productgegevens exclusief aanleveren via het GS1-platform voor gegevensuitwisseling. De retailer rekent op meer efficiëntie en een hogere datakwaliteit.
Bron: retaildetail.eu

VK: Tesco's CEO's jaarlijkse salarispakket verdubbeld
De baas van Tesco, de grootste supermarktgroep van Groot-Brittannië, zag zijn salarispakket meer dan verdubbelen tot bijna 10 miljoen pond (11,6 mln euro) in het boekjaar 2023/24, een periode waarin miljoenen van zijn klanten worstelen met een crisis in de kosten van levensonderhoud.
Bron: reuters.com

Polen: Eurocash Group rapporteert 'stabiele' afzet in eerste kwartaal
Eurocash Group heeft een 'stabiele' afzet gerapporteerd van €1,8 mld in het eerste kwartaal van haar boekjaar. De EBITDA voor het kwartaal bedroeg €32,5 mln, terwijl het nettoverlies €20,4 mln bedroeg, aldus het bedrijf.
Bron: esmmagazine.com

Britse regering: VK teeltbedrijven moeten meer groenten en fruit verbouwen voor voedselzekerheid
Telers moeten meer groenten en fruit verbouwen om ervoor te zorgen dat het VK niet te afhankelijk is van buitenlandse importen, zo heeft de regering gewaarschuwd. Uit een nieuwe nationale voedselzekerheidsindex blijkt dat slechts 17% van het fruit en 55% van de groenten die in het VK worden geconsumeerd, in het VK worden verbouwd. Nieuwe financiering voor telers werd aangekondigd tijdens een top over voedselvoorziening in Downing Street.
Bron: bbc.com

Duitsland: METRO AG stroomlijnt raad van bestuur
METRO versterkt de focus van het management op de implementatie van de sCore groothandelsstrategie. In dit kader wordt de Raad van Bestuur teruggebracht van vijf naar vier functies en krijgen alle afdelingen extra operationele functies. Dit zal ook de efficiëntie van het werk van de Raad van Bestuur van METRO vergroten. Alle wijzigingen in de Raad van Bestuur worden van kracht op 1 juni 2024.
Bron: newsroom.metroag.de

M&S: Winkels met een menselijke touch zijn de toekomst, zegt voorzitter
M&S voorzitter Archie Norman heeft gezegd dat de duurdere retailer in de toekomst niet zal vertrouwen op zelfkassa's omdat die een "robotachtig gevoel" geven. De supermarktbaas ging de lucht in in een interview op radiozender LBC om te praten over zijn mening over kassaloze winkels.
Bron: grocerygazette.nl

Publicatiedatum: