Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Waitrose: afzet van spruiten vroeg dit jaar

VK: Asda opent 200e Express-winkel
Asda heeft haar 200e Express-winkel geopend en zet de snelle uitrol van deze formule voort op zelfstandige locaties en in de bijna 500 tankstations die Asda heeft overgenomen van de Co-op en EG Group. Er werden acht winkels geopend op locaties als Norwich, Eastleigh, Bournemouth, Wakefield, Halifax, Durham, Staffordshire en Wimborne. De groep verwacht voor Kerst nog eens 26 winkels in verschillende delen van het Verenigd Koninkrijk te openen.
Bron: kamcity.com

VK: Afzet van spruiten vroeg dit jaar
De verkoop van spruiten van Waitrose is met 150% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Zoekopdrachten naar 'spruiten' zijn maand op maand met +87% gestegen en zoekopdrachten naar recepten voor 'gesnipperde spruiten' zijn maand op maand met +607% gestegen en met +65% vergeleken met dezelfde tijd vorig jaar. Waitrose voorspelt dat dit een enorm jaar voor spruiten wordt.
Bron: johnlewispartnership.media

Opbrengst in waarde tuinbouw in Hongarije groeit met 6,5%
De totale waarde van de tuinbouwproductie bedroeg in 2023 meer dan € 11,2 mld, 6,5% meer dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (KSH). De hoeveelheid fruit daalde met 0,3%, waarbij de teelt van appelen met 39% steeg en die van abrikozen, perziken en nectarines met 40% daalde. Andere gewassen en druiven bleven in hoeveelheid ongewijzigd.
Bron: bbj.hu

Keir Starmer steunt telers met strenge 'koop Brits'-regels
Keir Starmer van de Labour Party belooft telers te steunen door strikte "koop Brits" regels voor de publieke sector in te voeren. Ondertussen wordt geschat dat het gratis groente- en fruitprogramma van de Britse regering voor basisscholen slechts 13% appelen uit het VK en 5% peren uit het VK gebruikt, zelfs als ze in het seizoen zijn.
Bron: mirror.co.uk

Griekenland: Grand Masoutis opent in Glyfada
Vijf jaar na haar komst naar Athene heeft de supermarktketen Masoutis sinds vorige week haar eerste "Grand Store" in de hoofdstad geopend. Het is de bedoeling dat de tweede winkel in Attica, in Treis Gefyres, binnen een jaar operationeel is. Het investeringsplan voorziet in nog twee grote winkels in Athene in de volgende fase.
Bron: ekathimerini.com

78% van de Nederlandse consumenten winkelt online
In het eerste kwartaal van dit jaar kochten bijna acht op de tien Nederlandse consumenten iets online. Dit is een kleine stijging ten opzichte van dezelfde periode in 2022 (74%). Het huidige percentage online shoppers ligt dicht bij het percentage in 2021, toen het 77% was. Deze gegevens komen uit nieuw onderzoek van het CBS.
Bron: ecommercenews.eu

Retail vertraagt in laatste kwartaal in Hongarije
Uit de laatste macro-economische gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat de omzet van de retail sinds vorig jaar met 6,5% is gedaald en in oktober 2023 ook met 0,3% m-o-m, meldt TradeMagazin.hu.
Bron: agroberichtenbuitenland.nl

Publicatiedatum: