Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Turkse citrussector kampt met overtollige voorraad, stijgende kosten en juridische geschillen

Burak Karabudak, voorzitter van de vereniging van citrustelers in de provincie Adana, heeft zijn bezorgdheid geuit over de sterke stijging van de prijzen voor mandarijnen op markten en in supermarkten. Hij noemde verhoogde kosten voor brandstof, arbeid, verpakking en transport als de belangrijkste redenen.

Yashar Ozkan, hoofd van de Landbouwkamer in het district Seyhan van Adana, wees op een overschot van 30% in de citrusteelt dit jaar, gekoppeld aan regionale beperkingen die de export naar belangrijke bestemmingen zoals Rusland en Irak belemmeren. Lokale leiders benadrukten de impact van hoge dieselprijzen en uitdagingen in door aardbevingen getroffen steden.

Telers hebben hun zorgen geuit over afnemende export, tekorten aan arbeidskrachten en stijgende kosten, waarbij sommigen lokale autoriteiten dringend om steun hebben verzocht. Ondertussen heeft een groep verenigingen een rechtszaak aangespannen tegen een regelgeving voor de planning van de teelt, waarbij wordt beweerd dat deze geen objectieve criteria bevat en kleinschalige telers mogelijk uit de teelt kan dwingen, onder verwijzing naar vermeende inconsistentie met de grondwet.

bron: mk-turkey.ru

Publicatiedatum: