Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

PotatoNext officieel van start

PotatoNext, de coöperatie voortkomend uit Agrico, Nedato en Leo de Kock, gaat van start met een visie voor de toekomst van de consumptieaardappelsector. Met een nadruk op certificeringen zoals GlobalGAP, het 'Beter voor' programma voor Albert Heijn en Planet Proof, zal PotatoNext haar telers beter ondersteunen, ontzorgen en het kennisniveau verbreden. De fusie stelt de coöperatie in staat om grotere stappen te zetten op het gebied van certificeringen en intensievere samenwerkingen met stakeholders.

De coöperatie zet in op maximale verwaarding van consumptieaardappelen met een sterke focus op het verminderen van waste in de hele aardappelketen, van teler tot klant. Telers kunnen met vertrouwen vooruitkijken naar een toekomst waarin PotatoNext zich inzet voor duurzame, rendabele teelt en optimale verwaarding van consumptieaardappelen.

Met een uitgebalanceerde keuze aan rassen, met name gericht op Next Generation en robuuste variëteiten, zal PotatoNext de standaard bepalen voor kwaliteit en duurzaamheid in de sector", aldus de coöperatie. "Wij zijn verheugd over de recente samenstelling van het nieuwe bestuur van Coöperatie PotatoNext U.A., waarin de volgende leden zitting hebben genomen: Vincent Coolbergen, Jan van den Hoek, Frans Meerse en Paul Versluijs."

Gertjan van Dueren den Hollander, voorzitter: “We zijn heel blij met de start van PotatoNext en verwachten dat deze stap een serieuze bijdrage zal leveren aan de continuïteit en rentabiliteit van de tafelaardappelteelt bij onze aangesloten telers en zien met vertrouwen de toekomst tegemoet.”

Jan Bijleveld en Mariska Werring, directie PotatoNext: "Wij kijken met enthousiasme uit naar deze nieuwe fase met PotatoNext. De continuïteit van onze productielocaties is van groot belang voor onze telers en partners. We zullen nauw samenwerken met onze klanten, partners en leveranciers om de verhuizing van Purmerend naar Oud-Beijerland zorgvuldig te plannen zonder de productie in gevaar te brengen.”

Als de grootste consumptieaardappelcoöperatie van Nederland, onderzoekt PotatoNext nieuwe mogelijkheden om aanverwante gewassen te vermarkten en reststromen te optimaliseren naar innovatieve producten. De visie van PotatoNext om een meer datagedreven organisatie te worden, belooft een toekomst waarin innovatie en efficiëntie hand in hand gaan.

Publicatiedatum: