Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Avocadoteelt in Brazilië +38,5%

Volgens schattingen van het Braziliaanse Instituut voor Geografie en Statistiek is de teelt van avocado's in Brazilië tussen 2017 en 2021 met ongeveer 38,59% gegroeid en beslaat nu 18.100 hectare. De oogst van het afgelopen jaar bedroeg 301.000 ton avocado's.

Volgens de voorzitter van de Associação de Avocado do Brasil, Ligia Carvalho, passeerde tussen januari en mei 2023 ongeveer 27.600 ton nationale avocado's en avocado's via Ceagesp, het grootste afzetcentrum voor het fruit in het land, waar naar schatting ongeveer 25% van de Braziliaanse oogst werd verkocht. De staten São Paulo, Minas Gerais, Paraná, Rio Grande do Sul en het Federale District zijn degenen die het meeste fruit leveren, maar het heeft zich uitgebreid naar andere gebieden, zoals Ceará, dat profiteert van de laagseizoenperiodes van de belangrijkste Braziliaanse telers.

Bron: abrafrutas.org

Publicatiedatum: