Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lucien de Wit, LuBaFresh:

"Goede verwachtingen voor Italiaans druivenseizoen"

Tholen - De vraag naar druiven is dit jaar hoog. "In feite het hele jaar al. Zo was er een enorm goede vraag naar India-druiven, al hadden die prijzen uiteindelijk wat hoger kunnen zijn. Ook het Egyptische seizoen verloopt ongekend goed. Alle containers die binnenkomen, zijn vaak al ingedeeld", vertelt Lucien de Wit van LuBa Fresh uit Venlo.

De importeur startte medio mei, wat eerder dan andere jaren, met het laden van de eerste Siciliaanse druiven. "Hoewel we in dit deel van Europa prima weer hebben, is er in de Italiaanse productiegebieden links en rechts wel schade ontstaan als gevolg van slecht weer. Desondanks arriveren er toch voldoende druiven op de markt", aldus Lucien.

"Prijzen van de Italiaanse Black Magic en Victoria-druiven liggen met een prijsniveau rond de 2,50-3 euro op een goed niveau. Volgende week arriveren ook de eerste witte en rode pitloze druiven vanaf Sicilië en met twee weken zullen ook de eerste druiven uit Puglia op de markt arriveren. Dan zal het aanbod wat gaan toenemen en zullen de prijzen mogelijk ook een dalende trend laten zien."

"Wij krijgen zelf de laatste Egyptische druiven de eerste week van juli binnen. Zodra Italië in groteren getale op de markt is, neemt de animo voor Egyptische druiven traditiegetrouw af. Bovendien hoor ik dat ook de Spaanse druivenproducties door het slechte weer een stuk lager uitvallen. Al met al zijn de verwachtingen voor het Italiaanse seizoen goed, maar het seizoen duurt nog lang, want we voeren de Italiaanse druiven tot in december."

In Italië neemt de aanplant van pitloze druiven fors toe. "Onze leverancier speelt hier ook op in met een groot productiegebied van de variëteit Autumn Crisp, maar die arriveren pas vanaf september hier op de markt. De pitloze druiven voorzien duidelijk in een behoefte van de consument. Tegelijkertijd zie je met name de etnische handelaren in Duitsland en Nederland nog altijd goed weg kunnen met de Italia's en Victoria's. Die handel zal altijd nog wel blijven bestaan. Persoonlijk vind ik het ook altijd nog de lekkerste druiven die er zijn."

Voor meer informatie:
Luciën de Wit
LuBa Fresh
Tel: 077-777 7715
Mob: 06-41273443
[email protected]
www.LuBaFresh.com