Oogst radicaal anders met AI

De toekomst van de fruitsector kun je nu al aanschouwen op enkele velden in Chili, waar appelen worden geplukt door vliegende robots die worden aangedreven door kunstmatige intelligentie. 

De Flying Autonomous Robots van Tevel oogsten appelen in de boomgaarden van Unifrutti in Linares, Chili. 

Er is een revolutie aan de gang in de fruitsector in Chili nu AI-gestuurde robots appelen plukken in Linares. Deze opmerkelijke onderneming is het resultaat van een samenwerking tussen Tevel, een Israëlische robotica-startup, en Unifrutti. Het biedt een kijkje in de toekomst van de tuinbouw. Het autonome oogstsysteem van Tevel werd van maart tot mei ingezet in de appelboomgaarden van Unifrutti Chili, waarbij verschillende rassen van de hoogste kwaliteit met een ongeëvenaarde efficiëntie werden geplukt. 

"Wij bij Unifrutti zijn verheugd om de geavanceerde autonome oogsttechnologie van Tevel te omarmen", zegt German Illanes, manager van Unifrutti in Chili. "Aangezien agritech een cruciale rol speelt in de toekomst van Unifrutti en de sector, zien we deze samenwerking met Tevel als een belangrijke investering in de toekomst van de fruitsector. Samen stimuleren we vooruitgang en stellen we nieuwe normen voor uitmuntende prestaties. We zijn verheugd dat we in Tevel de juiste partner hebben gevonden om mee verder te gaan en een positieve impact te maken in de branche."

"We zijn blij samen te kunnen werken met Unifrutti om de toekomst van de tuinbouw naar Chili te brengen", zegt Yaniv Maor, CEO en oprichter van Tevel. "Deze samenwerking is een bewijs dat de technologie van Tevel de meest geavanceerde oplossing is voor telers die hun oogst naar een hoger niveau willen tillen. Dit is een belangrijke mijlpaal in de transformatie van de sector richting het gebruik van robotica en automatisering."

"Dit partnerschap is belangrijk omdat het twee leiders in de tuinbouw en de technologie samenbrengt om een cruciale uitdaging aan te gaan waarmee fruittelers over de hele wereld worden geconfronteerd", voegde Maor eraan toe.

De wereldwijde tuinbouwsector heeft het afgelopen decennium voor grote uitdagingen gestaan als gevolg van een tekort aan arbeidskrachten tijdens de oogst, wat resulteerde in lagere fruitkwaliteit, hogere arbeidskosten en gederfde inkomsten vanwege niet-geplukt fruit. De autonome oogsttechnologie van Tevel pakt deze problemen aan door gebruik te maken van geavanceerde Flying Autonomous Robots™ voor het nauwkeurig, voorzichtig en efficiënt plukken van fruit. De robots van Tevel worden aangedreven door AI, computervisie en machine learning-algoritmen. Het oogstsysteem is voorzien van 8 Flying Autonomous Robots™ gemonteerd op een grondoogstplatform ontwikkeld door de Darwin Harvesting Group.

Tijdens de oogst in Chili heeft Tevel aanzienlijke vooruitgang geboekt op het gebied van algehele systeemprestaties, betrouwbaarheid en selectief plukken om de oogst van fruit van de hoogste kwaliteit te garanderen. Het fruit dat door de robots werd geplukt en in kisten werd gelegd, werd vervolgens naar het pakstation van Unifrutti gereden voor een gedetailleerde gegevensanalyse, waaruit bleek dat het systeem in staat is om met succes selectief te plukken en beurse plekken te minimaliseren.


Voor meer informatie:
Danielle Efargan Hager
Tevel
press@tevel-tech.com 

Alessandro Gonzato
Unifrutti Group
alessandro.gonzato@unifruttigroup.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.