Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Minder maar beter geschoolde werknemers door automatisering in kiwi-pakstations

De eigenaren van pakstations voor Nieuw-Zeelandse kiwi's zetten in op automatisering om de hoeveelheid fruit die wordt geteeld te kunnen verwerken. Een geautomatiseerde verpakkingslijn bij MPAC betekende dat het pakstation 80% minder seizoenarbeiders nodig had. Ondertussen had Trevelyan packhouse een volledig geautomatiseerde machine voor het vullen van kartons, trays en bulkvulling, EastPack heeft een fruitsorteermachine van 28 miljoen dollar aangeschaft en Humes heeft een machine die elk uur 8000 trays kiwi's verpakt, met een team van slechts 30 mensen.

Volgens Colin Bond, Chief Executive van New Zealand Kiwifruit Growers, is automatisering belangrijk omdat de sector elk jaar meer hectares oogst. De branche had vorig jaar 24.000 werknemers nodig om te helpen bij een oogst van 190 miljoen trays, en zou nog eens 1000 werknemers nodig hebben als de branche volgend jaar een potentiƫle oogst van 200 miljoen trays zou bereiken, aldus Bond.

"Met de automatisering in de pakstations hebben we er steeds meer vertrouwen in dat we onze seizoensgebonden personeelsbehoefte voor de oogst in de boomgaarden gelijk kunnen houden, maar alleen als we 5% toenemende vooruitgang in automatisering blijven boeken," zei Bond.

Bron: stuff.co.nz

Publicatiedatum: