Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verbeteringen bij optische wortelsorteerder verhogen de doorvoer

Updates van de hoogwaardige Visar Sortop optische wortelsorteerder zorgen voor een hogere doorvoer, nauwkeurigheid en kwaliteit bij wortelverpakkers over de hele wereld. Als Britse distributeur van de in Zwitserland vervaardigde optische wortel- en aardappelsorteer-machine, is Tong Engineering, fabrikant van groenteverwerkings-machines, verheugd de Visar Sortop update onder de aandacht te brengen bij telers en verwerkers in het Verenigd Koninkrijk. 

"Het hele groenteverwerkingsproces efficiënter maken, met name door traditionele sorteermethoden te vervangen door de nieuwste optische sorteermogelijkheden, blijft een aandachtspunt voor telers en verpakkers. Als ervaren leverancier van optische sorteerapparatuur willen we onze klanten voorzien van de meest geschikte en geavanceerde optische sorteeroplossingen voor hun specifieke vereisten. Dankzij de nieuwste ontwikkelingen van de Visar Sortop wordt de arbeidsbehoefte aanzienlijk verminderd, wordt de oogst beter benut en afval verminderd", zegt Simon Lee, verkoopdirecteur bij Tong Engineering.

De optische sorteerder voor wortelen en aardappelen maakt gebruik van intelligente optische sorteertechnologie op basis van een 360-graden spiegelsysteem en een HD-camera voor grote nauwkeurigheid bij hoge snelheid. De machine is ontworpen om elke vorm van wortel en aardappel aan te kunnen, zelfs zeer gedraaide producten, en kan defecten tot op de millimeter of gram nauwkeurig detecteren.

Een van de belangrijkste updates is nieuwe software met infraroodzicht, die de nauwkeurigheid van detectie van defecten, zoals rot, beschadigingen of muizenvraat, vergroot. Het heeft het zicht van de machine op de kop en de punt verbeterd, waar vaak defecten kunnen optreden. Bovendien heeft de nieuwe software een vereenvoudigde gebruikersinterface die het automatische en progressieve leren van de machine regelt in verband met welke defecten acceptabel zijn of niet. Het nauwkeurig afstellen van kwaliteitsparameters is nu nog eenvoudiger voor de operator en er zijn nu ook direct opvraagbare statistieken over productie en batchkwaliteit beschikbaar. Met de nieuwe machine zijn 16 aanpasbare uitgangen beschikbaar voor maximale flexibiliteit.

Het heeft een nieuw invoersysteem dat zorgt voor een sterk verhoogde sorteercapaciteit per uur. Het nieuwe invoersysteem is gebaseerd op een uniek ontwerp en beschikt over een eenvoudig en ingenieus roterend systeem dat op een slimme en soepele manier wortelen van alle formaten in één richting uitlijnt, voor een perfecte invoer naar de optische sorteerder. Met dit nieuwe invoersysteem kan maar liefst 1,8 meter rij wortelen per seconde bekeken worden.

"De updates van de Visar betekenen niet alleen dat de machine gebruiksvriendelijker is dan ooit tevoren, maar de detectiemogelijkheden van de machine zijn nog verder verbeterd terwijl de doorvoer aanzienlijk is toegenomen met de introductie van het nieuwe invoersysteem. Een van onze Britse klanten die al enkele jaren een serie Visar Sortop wortelsorteerders in gebruik heeft, heeft onlangs het invoersysteem geüpgraded naar het nieuwe ontwerp en heeft een merkbare toename van de doorvoer gezien", zegt Lee.

Voor meer informatie: 
Carole Metcalfe
Tong Engineering
Tel: +44 01790 752771 (VK)
carole@tongengineering.com
www.tongengineering.com 

Publicatiedatum: