Prijs Poolse witte kool +30%

Terwijl de bloemkooloogst in Polen binnenkomt, is ook het Poolse witte koolseizoen aangevangen. Volgens Kornelia Lewikowska, inkoopmanager voor de Poolse groente-exporteur Green Best, zullen de volumes dit jaar al hun orders dekken: "Ons witte koolseizoen is nu in volle gang. Gelukkig heeft het seizoen geen enkele dag vertraging opgelopen en is het zoals elk jaar op hetzelfde tijdstip begonnen. De beschikbare volumes zijn bevredigend, we zullen geen problemen hebben om aan de bestellingen van onze klanten te voldoen. Naarmate het seizoen vordert, nemen de beschikbare volumes week na week toe, wat typisch is voor groenten van de nieuwe oogst."

De inflatie heeft de witte kool niet onberoerd gelaten, zegt Lewikowska. De groenteprijs zal met bijna een derde stijgen: "Als we kijken naar de prijzen voor witte kool dit jaar, dan zien we dat ze behoorlijk zijn gestegen. Op jaarbasis zijn de prijzen voor dit seizoen ongeveer 30 procent hoger. Gelukkig heeft dit geen grote invloed gehad op de vraag, want die is nog altijd hoog."

Zoals gezegd begint ook het bloemkoolseizoen, een belangrijk seizoen voor Green Best. Als zodanig zullen de volumes beginnen te verschuiven van witte kool naar bloemkool: "Tegelijkertijd zitten we midden in ons bloemkoolseizoen, waarvan de nieuwe oogst net binnen is. Dit betekent dat we in de loop van de komende weken de afzet van onze bloemkolen zullen verhogen ten gunste van de witte kool," besluit Lewikowska.

Voor meer informatie:
Kornelia Lewikowska
Green Best
Tel.: +48 737 60 28 48
kornelia.lewikowska@greenbest.pl
www.greenbest.pl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.