Top 5 supermarktketens in Noorwegen

VK: Pimms en komkommers bovenaan Tesco's lijst van meest verkochte artikelen tijdens het kroningsweekend
Pimms en komkommers behoorden tot de levensmiddelen die tijdens het Kroningsweekend de grootste verkoopspiek kenden bij Tesco. Volgens inzichtplatform Dunnhumby's mediadirecteur Lee Roberts verkocht de grootste supermarkt van het Verenigd Koninkrijk 2,5 mln komkommers en 1,7 mln flessen Pimms in het weekend waarin koning Charles III werd gekroond.
Bron: grocerygazette.co.uk 

Discounter Lidl viert 50-jarig bestaan in Duitsland
Lidl viert de 50e verjaardag van de opening van zijn eerste winkel in Duitsland in 1973 met een reeks evenementen die tot ver in het najaar zullen plaatsvinden onder de noemer '50 Jahre mehr als günstig' ('50 jaar meer dan goedkoop').
Bron: esmmagazine.com 

Top 5 van supermarktketens in Noorwegen
Hier volgt een overzicht van de tien grootste supermarktketens in Noorwegen, op basis van hun recentste omzet over het hele jaar. Alle gegevens zijn afkomstig van Retail-Index (www.retail-index.com).
1. NorgesGruppen omzet: € 10,5 mld (2022);
2. Reitangruppen omzet: € 5 mld (2021, geschat);
3. Coop Norge omzet: € 5,5 mld (2021);
4. Spar omzet: € 1,7 mld (2021);
5. Bunnpris omzet: n.v.t.
Bron: esmmagazine.com 

VK: One Stop vergrendelt prijzen voor meer dan 80 dagelijkse producten
One Stop heeft een nieuwe prijsvergrendeling aangekondigd voor meer dan 80 producten op het gebied van verse producten, houdbare levensmiddelen, snacks en huishoudelijke artikelen van zowel One Stop's eigen merk als bekende en populaire merken. Een voorbeeld van de huidige prijsvergrendeling: One Stop Baby Potatoes 1kg - € 1,61.
Bron: talkingretail.com 

Kroatië: Studenac neemt retailketen Strahinjčica over
Studenac, Kroatiës grootste retailer in termen van aantal winkels, heeft de overname aangekondigd van retailketen Strahinjčica. Strahinjčica exploiteert 47 verkooppunten in Zagorje en omgeving en heeft bijna 200 werknemers in dienst. Studenac voegde eraan toe dat de recente overname een voortzetting is van de continue groei van het bedrijf in de afgelopen jaren door het versterken van zijn positie in de provincies Zagreb en Varaždin.
Bron: esmmagazine.com 

Franse levensmiddelenbedrijven en retailers gaan opnieuw onderhandelen over prijzen, aldus de minister
De Franse voedingssector is overeengekomen om de prijsonderhandelingen met retailers vervroegd te heropenen, zei minister van Financiën Bruno Le Maire, nadat hij grote voedingsbedrijven onder druk had gezet om de prijzen te verlagen.
Bron: reuters.com 

VK: Sainsbury's opent zijn meest energie-efficiënte supermarkt ooit
Sainsbury's heeft in Hook, Hampshire, een nieuwe supermarkt geopend die naar verwachting slechts de helft van de energie van een Sainsbury's-winkel van vergelijkbare grootte en 25% minder elektriciteit verbruikt dan zijn andere meest energie-efficiënte supermarkten.
Bron: about.sainsburys.co.uk 

Finland: Kesko ziet omzet vergelijkbare groep dalen in april
Retailer Kesko heeft voor april een omzetdaling op vergelijkbare basis van 3,8% op jaarbasis gemeld tot € 964,4 mln. Het onderdeel levensmiddelenhandel rapporteerde een omzetstijging van 2,5% tot € 508,9 mln in deze periode.
Bron: esmmagazine.com 

Tesco brengt eerste assortiment Finest Vegetables op de markt nu een derde van de Britten vlees schrapt
Tesco heeft voor het eerst een assortiment 'Finest Signature Vegetables'-hoofdgerechten op de markt gebracht om het winkelend publiek meer vegetarische maaltijdoplossingen te bieden nu de vraag naar vegetarische opties blijft toenemen. De zes gerechten, waaronder geroosterde butternut pompoen met knapperige stilton en geroosterde bloemkool met bonentajine komen op een moment dat 34% van het land vlees beperkt of uitsluit van zijn dieet.
Bron: grocerygazette.co.uk 

Discounter Pepco breidt Europese activiteiten uit naar Portugal
De Europese discounter Pepco Group opent woensdag zijn eerste winkel in Portugal en vestigt zich daarmee in zijn twintigste Europese gebied, waarmee een van de grootste winkeluitbreidingen in de sector in een stroomversnelling komt.
Bron: reuters.com 

VK: Tenzo zet prognose-analyses in voor de voedingssector en haalt € 4,6 mln binnen
Het Londense hosptechbedrijf (en afgestudeerde TechStars) Tenzo heeft € 4,6 mln opgehaald in een Serie A-financieringsronde. Volgens het bedrijf zal het AGF worden gebruikt om het bedrijf te helpen bij de verdere ontwikkeling van zijn platform voor AI-analytics voor de voedingssector. Tenzo's € 4,6 mln Series A ronde werd geleid door Amadeus Capital Partners en S28 Capital.
Bron: tech.eu 

Ierland: Cateringbedrijf uit Limerick plant eerste groenteteelt
Master Chefs is begonnen met het planten van zijn eerste groenten en gewassen op een teeltbedrijf van 8 ha in Co. Limerick dat eigendom is van Pat O'Sullivan, CEO en oprichter van Master Chefs. In deze eerste plantfase zullen verschillende groenten worden, waaronder wortelen, pastinaken, rapen, broccoli, boerenkool, prei, kool en aardappelen, die allemaal bestemd zijn voor de centrale keuken van Master Chefs en haar verkooppunten.
Bron: agriland.ie 

O'Key Group rapporteert 3,1% netto omzetgroei, DA! discounters leveren 25,1% omzetgroei op in Q1 2023
O`KEY Group, een van de toonaangevende Russische foodretailers, heeft haar niet-gecontroleerde bedrijfsresultaten voor het eerste kwartaal (Q1) van 2023 bekendgemaakt. Operationele hoogtepunten Q1 2023: De netto retailomzet van de Group steeg met 3,1% JoJ tot € 559 mln in Q1 2023, geleid door omzetgroei bij discounters en O'KEY online verkoop. De netto retailomzet van O'KEY hypermarkten daalde met 3,8% op jaarbasis tot € 396 mln in het eerste kwartaal van 2023 tegenover € 412 mln in het eerste kwartaal van 2022 als gevolg van een daling van de LFL-omzet met 5,9% op jaarbasis. De daling was voornamelijk het gevolg van een hoge vergelijkbare basis in februari-maart 2022, aangevuld met een inflatievertraging op jaarbasis in het eerste kwartaal van 2023.
Bron: okeygroup.lu 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.