Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Stakingen kosten Albert Heijn tientallen miljoenen euro's"

Teler blijft door stakingen AH met champignons zitten

"Het bedrijf kon de champignons van zijn eigen telers al niet kwijt, laat staan die van ons. En daarom keuren ze hele partijen af. Omdat er een vlekje of beschadiging zou zijn. Terwijl wij altijd een prima product leveren, klasse A. Echt, er wordt een vies spelletje gespeeld", zegt champignonteler Iris Veeke van Veeke Paddenstoelen tegen BN De Stem. Door de stakingen bij Albert Heijn bleven de champignons in haar opslag liggen. "Dan doe ik het zelf wel."

Vorige week kreeg ze tien pallets afgekeurd terug. "Nou ja, dat pikten we natuurlijk niet zomaar. Ik heb gebeld en gezegd dat we dan zelf wel even langs kwamen om te kijken wat er mis was. En toen was het opeens wél in orde." Lees hier meer.

Tientallen miljoenen euro's
Ondertussen heeft NOS uit laten zoeken hoeveel de stakingen Albert Heijn precies gekost hebben. Databureau Hiiper heeft in opdracht van omroep berekend dat de supermarktketen zo'n 35 tot 45 miljoen euro omzet is misgelopen door de stakingen. Het bureau vergeleek de omzet van de supermarkt in de laatste zeven dagen van de stakingen met die een week daarvoor. 

Publicatiedatum: