Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Broccolitelers werken aan voedselzekerheid met nieuw project

Voor broccoli geldt dat het steeds moeilijker wordt om de broccoli vrij te houden van insecten en schimmels. Oorzaken zijn de beperkte beschikbaarheid van goede grond en de steeds extremere klimaatomstandigheden. In het project 'Duurzame Broccoli – Op weg naar 2030 richting een robuust broccoli-teeltsysteem' hebben telers een longlist opgesteld van maatregelen die in het project worden getoetst, zo meldt Greenport Noord-Holland Noord.

In het project onderzoeken broccolitelers de afzonderlijke maatregelen, maar wordt ook gekeken naar de samenhang van maatregelen. De broccolitelers zien een toekomst waarin de teelt van broccoli en de beheersing van ziekten en plagen wordt ingevuld via een systeembenadering.

In een dergelijke systeembenadering maakt de inzet van groene middelen onderdeel uit van een systeem met signalering, monitoring en voorspelling. Een andere onderdeel van het systeem is vroegtijdig opbouwen van weerbaarheid bij de opkweek van planten door middel van een tray- of zaadbehandeling. Binnen het project wordt ook gezocht naar de efficiëntie van meststoffen. Meststoffen zijn noodzakelijk maar kunnen in verschillende vormen worden toegediend. Bijvoorbeeld digistaat of ander mineralenconcentraat. Het project 'Op weg naar 2030 richting een robuust Broccoli-teeltsysteem' is een initiatief van de kerngroep broccoli van Vollegrondsgroente.net.

Klik hier voor meer informatie over het project.

Bron: Greenport NHN

Publicatiedatum: