Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Door de EU gefinancierd PhotoBoost-project

Gen-editing moet aardappelen meer klimaatbestendig maken

Een gen-editingproject voor aardappelen heeft tot doel de fotosynthesesnelheid in aardappelgewassen te verhogen om de opbrengst, de efficiëntie van het watergebruik en de droogtetolerantie te bevorderen. Het veredelingsproject staat bekend als PhotoBoost; het richt zich op een toename van 20-25% van de fotosynthetische prestaties, wat zou kunnen leiden tot een toename van 30% van de biomassa van de plant.

Het door de EU gefinancierde project maakt gebruik van een reeks gentechnologische technieken en richt zich op zes hoofdpunten om de fotosynthetische prestaties in aardappelen te verbeteren: optimalisering van de lichtreactie-efficiëntie, ontwikkeling van een omloopsysteem voor de fotosynthese, integratie van kooldioxideconcentratiemechanismen van algen, optimalisering van de bron-zinkcapaciteit, verbetering van de efficiëntie van het watergebruik en integratie van een zuurstofafvoermechanisme.

Dr. Jonathan Menary, sociaal wetenschapper aan de Universiteit van Oxford, verklaarde dat wetenschappers door het combineren van twee of meer biotechnologische strategieën de fotosynthesesnelheid met ten minste 20-25% hebben zien toenemen. Menary zet de tijdslijn uit voor veredelaars om commerciële aardappellijnen al in 2025 op de markt te brengen.

Bron: fwi.co.uk

Publicatiedatum: