Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Afzet nieuwe aardappelen uit Apulië loopt vlot

Hoewel de beschikbaarheid iets lager ligt dan vorig jaar, zijn er in Zuid-Italië voldoende nieuwe aardappelen om aan de vraag te voldoen. De verkoopprijzen liggen 15-20% hoger. Het nieuwe seizoen is goed begonnen voor Milella, een bedrijf uit Bari gespecialiseerd in de teelt en afzet van bladgroenten, aardappelen, mini-watermeloenen en druiven.

"Elke dag rooien en verkopen we behoorlijke hoeveelheden Arizona's, een aardappel met gele schil. Over ongeveer twee weken starten we ook met Alouette, een roodschillig ras", zegt commercieel verantwoordelijke Angelo Milella. "Op driekwart van ons 80 hectare grote areaal staan aardappelen met gele schil, op de rest rode aardappelen. Momenteel valt de gemiddelde opbrengst met 20-25 ton per hectare wat tegen, maar we hopen dat het de komende weken weer goed komt, zodat we ten minste 30-35 ton behalen."

Angelo Milella

In het zuiden van Italië hopen de telers dat de buitengewoon milde winter een positieve invloed heeft gehad op de ontwikkeling van de latere rassen. "Er is geen bijzondere plaagdruk, maar de teeltkosten zijn gestegen omdat we al vroeg moesten irrigeren met water uit onze waterputten. Ook het pootgoed was met gemiddeld € 0,40-0,50 per kilo duurder dan vorig seizoen."

Nog niet volgroeide rode aardappelen

Milella verkoopt 90% van de aardappelen aan supermarktketens, de rest gaat naar de groothandel en de horeca. "We kunnen leveren tot half augustus. We hebben klanten in Italië, België, Frankrijk, Duitsland en Nederland. Voor de groothandel en restaurants worden de aardappelen los in houten of kartonnen kratten verpakt, voor de supermarkten hebben we verschillende formaten raschselzakken en netverpakkingen van 1,5 tot 10 kilo".

Voor meer informatie:
Soc. Agr. Milella Srl
Via Napoli 386/A
70132 Bari – Italië
Tel: +39 (0)805341229
[email protected]
www.ortofrutta-milellasrl.it

Publicatiedatum: