Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vleesvervangers van onder andere sojabonen en erwten nog altijd duurder dan vlees

Het gros van de vleesvervangers is nog steeds duurder dan vlees. Sojabonen en erwten zijn de belangrijkste grondstoffen voor vleesvervangers, waarvan de inkoopprijzen tussen de 5 en 10 euro per kilo liggen, zo schrijft het Nieuwsblad. In tegenstelling tot de vleesindustrie, vereist de productie van vleesvervangers veel research en ontwikkeling, waardoor de productiekosten hoger zijn.

Bovendien zijn er veel prijzige ingrediƫnten nodig om de juiste smaak, kleur en textuur te creƫren. Daarnaast moeten vleesvervangers veel adverteren om het bewustzijn van hun merken en producten te verhogen. De combinatie van hoge grondstof-, productie- en marketingkosten zorgt ervoor dat de producenten van vleesvervangers vandaag amper of geen winst maken. Lees hier meer.

Publicatiedatum: