Start verkoop Duitse rabarber vanaf week 12 bij Kartoffel Kuhn

Duitsland: Geringe hoeveelheden en hoge prijzen voor Nederlandse rabarber

Kartoffel Kuhn biedt naast het eigen versassortiment ook product uit onder andere Nederland aan, zoals rabarber. "Maar," zo laat Mike Cunningham weten, "gezien de weersomstandigheden zijn er slechts kleine hoeveelheden beschikbaar tegen hoge prijzen."

"We verkopen de rabarber voor 4,50 tot 5,00 euro/kg. Het is vooral populair bij bakkerijen, die het product verwerken tot gebak. Voor conventionele supermarkten zijn de prijzen echter gewoon te hoog. Want daar wordt de consument naar schatting geconfronteerd met prijzen van 8,00 tot 9,00 euro/kg." In het algemeen doen zich soortgelijke problemen voor bij veel andere producten die uit Nederland worden ingekocht, aldus Cunningham.

De groothandel biedt de rabarber aan in dozen van 6 kg. Vanaf week 12 start de verkoop van rabarber uit de Pfalz. Ook van dit product verwacht Cunningham voorlopig lagere hoeveelheden. "Omdat het 's nachts nog erg koud is, is de verkoop ook merkbaar getemperd, vooral omdat de prijzen over het algemeen erg hoog zijn. Het valt ook op dat de klanten zeer terughoudend zijn en duidelijk minder vragen naar luxeproducten, maar meer belangstelling hebben voor standaardgoederen. Niettemin beoordeel ik de stemming op de groothandelsmarkt van Mannheim als goed."

Voor meer informatie:
Mike Cunningham
Kartoffel Kuhn Grossmarkt GmbH
Gottlieb-Daimler-Straße 14
68165 Mannheim, Duitsland
Tel.: +49 (0)621 44 50930
grossmarkt@kartoffel-kuhn.de 
grossmarkt.kartoffel-kuhn.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.