Cateraar Sodexo lanceert samen met Quorn CO2-neutrale recepten

Onder de naam Carbono Cero lanceert cateraar Sodexo CO2-neutrale recepten. De eerste acht recepten die werden ontwikkeld samen met Quorn zijn inmiddels op enkele locaties te verkrijgen. De recepten passen bij de doelstellingen van Sodexo om in 2025 een derde van de menu's plantaardig te maken, de voedselverspilling met 50% te verminderen en de CO2-uitstoot met 34% te verlagen. 

Samen met Quorn ontwikkelde Sodexo 8 CO2-neutrale recepten met een focus op seizoen gebondenheid en lokaliteit. De eerste resultaten van de pilot bij klanten waren veelbelovend. De ervaringen vanuit deze pilot zijn gebruikt om de gerechten te finetunen. Deze worden vanaf april opgenomen in de menucyclus bij 30 bedrijfsrestaurants, waarna meerdere locaties zullen volgen. 

Quorn producten zijn gemaakt van schimmeleiwitten. Elke portie van deze gerechten bevat maximaal 500 gram CO2. Dit wordt berekend met behulp van Klimato, een wereldwijd geaccrediteerde CO2-berekeningsinstrumentl. En om te garanderen dat elke portie echt CO2-neutraal is, compenseert Quorn alle resterende CO2 met gecertificeerde projecten die CO2-uitstoot vermijden of verminderen.

Bron: Sodexo


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.