Onder de naam Carbono Cero lanceert cateraar Sodexo CO2-neutrale recepten. De eerste acht recepten die werden ontwikkeld samen met Quorn zijn inmiddels op enkele locaties te verkrijgen. De recepten passen bij de doelstellingen van Sodexo om in 2025 een derde van de menu's plantaardig te maken, de voedselverspilling met 50% te verminderen en de CO2-uitstoot met 34% te verlagen.
Samen met Quorn ontwikkelde Sodexo 8 CO2-neutrale recepten met een focus op seizoen gebondenheid en lokaliteit. De eerste resultaten van de pilot bij klanten waren veelbelovend. De ervaringen vanuit deze pilot zijn gebruikt om de gerechten te finetunen. Deze worden vanaf april opgenomen in de menucyclus bij 30 bedrijfsrestaurants, waarna meerdere locaties zullen volgen.
Quorn producten zijn gemaakt van schimmeleiwitten. Elke portie van deze gerechten bevat maximaal 500 gram CO2. Dit wordt berekend met behulp van Klimato, een wereldwijd geaccrediteerde CO2-berekeningsinstrumentl. En om te garanderen dat elke portie echt CO2-neutraal is, compenseert Quorn alle resterende CO2 met gecertificeerde projecten die CO2-uitstoot vermijden of verminderen.
Bron: Sodexo