Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Toch een 11de editie Aspergebedevaart Nederlandse topkoks

Bij de tiende editie van de jaarlijkse 'aspergebedevaart' van sterrenkok René Brienen, vorig jaar in de Zwitserse Hostellerie am Schwarzsee, verwachtte iedereen dat hij het bij deze tien keer zou laten, zo meldt de organisatie. "Maar het aspergesap in de aderen van Brienen kruipt waar het niet gaan kan, met als gevolg dat half april voor de elfde keer een select gezelschap Nederlandse chefs weer asperges gaat koken in de Hostellerie van Limburger Peter Roodbeen."

Afgelopen weken heeft René Brienen in de aanloop naar Zwitserland een noviteit ontwikkeld, te weten een aspergedumpling. "Ik wil de jeugd meer aan de asperges krijgen, vandaar dit Aziatisch getinte gerechtje. Jonge mensen vinden asperges bereiden vaak veel werk, dus ik heb geprobeerd daarop in te spelen, onder het motto 'gemak dient de mens."

De aspergedumplings staan tijdens de aanstaande 'bedevaart' ook prominent op de kaart van het aspergegaladiner in het Zwitserse Schwarzsee. Traditioneel gaat ook weer de bekende hooikist mee, waarin René Brienen zijn Limburgse hooiham bereidt.

De deelnemende chefs zijn:

  • (*) en Meesterkok: Paul Fagel, Frans Gerrits, Hans Snijders, André van Doorn, Servais Tielman, René Brienen
  • (***) en Meesterkok: Jacob Jan Boerma
  • (Meesterkok): Hein Willemsen
  • (Verdere topchefs): Sebastiaan Follong, Bertus Liefting, Marc Vaessen, Stephan Nijst
  • (Affineur): William van Hest

Nestor van het gezelschap is de inmiddels 81-jarige Paul Fagel die vorig jaar door Gault Millau werd onderscheiden met de Lifetime Achievement Award.

Voor informatie en boekingen: www.hostellerieamschwarzsee.ch.

Publicatiedatum: