Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sligro realiseert omzetstijging van 2,7 procent in eerste kwartaal 2024

Sligro Food Group realiseerde over het eerste kwartaal van 2024 een omzet van EUR 652 miljoen, een toename van EUR 18 miljoen of 2,7% ten opzichte van de omzet van EUR 634 miljoen in het eerste kwartaal van 2023, zo melden ze.

"De omzettoename in het eerste kwartaal was zoals verwacht licht positief en was volledig autonoom. In Nederland nam de omzet met 3,8% toe, in lijn met de beweging die we ook in de markt zien. De aanwas van nieuwe klanten en uitbreiding van pakketten bij bestaande klanten verloopt goed. De consument is echter nog terughoudend met bestedingen, waardoor onze professionele klanten individueel minder volume inkopen op dit moment.

In België nam de omzet met 3,2% af. Het uitloopeffect van klanten die we vorig jaar verloren in de bezorging in Antwerpen heeft zoals verwacht ook nog impact op de omzetontwikkeling in de eerste kwartalen van 2024. De aanwas van nieuwe klanten verloopt voorspoedig en we
zien ook al enkele van de vorig jaar verloren klanten terugkeren. In de zelfbedieningsvestigingen van Sligro-M nam de omzet toe tot € 37 miljoen, in vergelijking met
€ 31 miljoen in dezelfde periode vorig jaar.

De impact van inflatie op onze omzet vlakte af in het eerste kwartaal en ligt rond de 3%. Nu meer en meer retailers vroegtijdig stoppen met de verkoop van tabak, zien we een volumeverschuiving naar de verkooplocaties van enkele van onze klanten. Ons tabaksaandeel nam daardoor in het eerste kwartaal toe tot 9,2% van de omzet. Zelf stoppen wij met de verkoop van tabak per 1 juli 2024, met uitzondering van enkele contracten met een looptijd tot eind 2024. Vanaf 2025 verkopen wij geen tabak meer.

Wij houden de komende tijd onverminderd focus op de realisatie van de bouwstenen onder het plan richting 2025, die we hebben gepresenteerd tijdens onze capital markets day van vorig jaar. Ten aanzien van de resultaten voor het halfjaar doen wij geen concrete voorspellingen. De halfjaarcijfers zullen op 18 juli worden gepubliceerd."

Bron: Sligro

Publicatiedatum: